Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Boala Morgellons: o maladie misterioasă şi îngrozitoare. Există ea oare cu adevărat?

1564

morgellons2Valerie Swanson îşi aminteşte cum totul a început cu o urticarie. Apoi a urmat o pierdere de energie. Şi după asta, cu vezicule care i-a umplut tot corpul. Totul a devenit ciudat. Fibre ciudate păreau să-i crească din mână. Şi formaţiuni mici şi negre, asemănătoare cu nişte seminţe, a început să-i apară la încheietura mâinii şi la degete.

“A fost groaznic”, spune dna Swanson, o femeie de 60 de ani, adăugând că se simţea de parcă o plantă îi preluase controlul asupra corpului ei şi n-o mai lăsa în pace. A durat mai mult de 1 an după ce dna Swanson a găsit pe Internet cazuri asemănătoare cu ale sale, şi astfel a aflat că ea că s-ar putea să aibă boala Morgellons. Numai că e o problemă. Boala s-ar putea să nu existe. Poate că totul a fost în imaginaţia sa.

O boală psihică?

Mai mulţi doctori, ca dermatologi şi psihiatri, cred că Morgellons (numele oferit în anul 2002 acestei boli) este o afecţiune pur psihologică. Ei cred că cei care suferă îşi imaginează simptomele, crezând că sunt infectaţi cu paraziţi, şi de aceea îşi provoacă leziunile cutanate prin scărpinare. Unii experţi cred că boala e imaginară, întrucât ea a apărut în ultimii ani, când informaţiile s-au răspândit mai repede datorită Internetului. Dar alţi cercetători, sunt mai receptivi faţă de această boală, susţinând că boala Morgellons n-ar fi decât o boală a pielii inexplicabilă.

Pacienţii cu boala Morgellons sunt priviţi ca fiind nebuni

Morgellons1“Medicii nu te pot ajuta, dacă ei nu ştiu despre ce e vorba”, spune dna Swanson, care o consultat o mulţime de doctori, încă din aprilie 2008, de când boala sa a debutat. “Ei cred că eşti pur şi simplu nebună”, mai afirmă femeia. Reală sau imaginară, boala Morgellons i-a afectat viaţa dnei Swanson în mod real. Astfel, femeia nu mai poate lucra, economiile sale băneşti s-au dus, viaţa sa socială i-a dispărut şi, este în pericol de a-şi pierde şi casa.

Dnei Swanson îi este frică să-i lase pe alţi oameni să intre în casa sa, întrucât îi este frică ca această boală să nu fie contagioasă. “Nu pot avea o viaţă socială, nu pot lăsa pe nimeni să se apropie prea mult de mine”, a declarat femeia.

Doctorul său de familie a crezut prima oară că femeia are scabie. Dar atunci când tratamentul prescris nu a funcţionat, doctorul i-a spus că are o boală de piele misterioasă, şi i-a prescris un tranchilizant pentru a nu se mai scărpina. Dna Swanson a mai fost consultată de alţi specialişti, dar care nu au fost în stare să stabilească un diagnostic precis. Nu au spus decât că “leziunile de pe piele s-ar duce, dacă femeia nu s-ar mai scărpina”.

Şi totuşi, oameni din întreaga lume suferă de Morgellons…

Deşi se ştie foarte puţin despre această boală misterioasă, totuşi peste 13.000 de oameni, chiar şi din Hong Kong şi din Australia au raportat că suferă de ea. Dar, pentru că nu există clar un diagnostic, nu se ştie cât exact din aceşti oameni au boala Morgellons.

Simptomele bolii sunt: scărpinare, senzaţii de arsură, leziunile pielii se vindecă foarte greu, şi prezenţa unor mici fibre, a unor granule de culoare neagră, care arată ca nisipul. Dintre semnele neurologice amintim: slăbiciune musculară, senzaţia unor ace în muşchi, dificultăţi în concentrare, pierderea memoriei şi, uneori, schimbări în comportament.

Dacă boala există, ce o cauzează?

Ceea ce poate cauza această boală rămâne un mister. Unele teorii au luat în calcul o mulţime de factori, de la toxine din mediu, până la bacterii, viermi sau alţi paraziţi. Totuşi, există puţine dovezi ca una din aceste posibile cauze să fie veridice.

Lucrurile stau mai confuz în ceea ce priveşte această boală, întrucât pacienţii prezintă şi efecte neurologice, care i-ar putea determina pe unii din ei să aibă halucinaţii. De aici, şi teoria că boala Morgellons e doar o boală psihică.

Boala Morgellons e cauzată de o plantă care s-a “implantat” în corp?

Dna Swanson are însă teoria sa proprie privind această boală. Ea crede că o plantă s-a “implantat” în propriul corp. Atunci când a trimis câteva mostre la un laborator de specialitate pentru a fi analizate, rezultatul a fost următorul: “S-au găsit, într-adevăr, plante în mostrele pe care dna Swanson ni le-a trimis, dar nu se poate spune care e sursa lor; ar putea fi bumbac provenind de la îmbrăcăminte”.

Femeia e conştientă că teoria cu plantele poate fi una SF, şi că s-ar putea înşela, dar nu mai ştie ce altceva să facă.

Orgoni Crystal