De ce unora dintre pesonalităţile istorice ale lumii (regina Maria Antoaneta, Obama sau Putin) li se înălbesc părul peste noapte?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În lume, există multe boli ciudate, rare, la care doctorii se uită cu uimire, pentru că unele dintre ele nici nu au tratament. De exemplu, există o boală foarte rară, prin intermediul căreia putem simţi efectiv durerea altei persoane. Sau o boală denumită „urticarie acvagenică”, care provoacă o urticarie a pielii, dacă se intră în contact cu apa. Doar 31 de oameni au fost diagnosticați cu această boală rară și majoritatea au fost femei.

Există însă o boală şi mai ciudată, care, se pare că afectează în special personalităţile: afecţiunea care transformă, peste noapte, părul cuiva în alb. Acest lucru se poate datora stresului mare şi se mai numeşte şi „sindromul Maria Antoaneta”.

Se numeşte aşa pentru că reginei Maria Antoaneta a Franței pur şi simplu i s-a înălbit părul cu o noapte înainte de ghilotinarea ei. Se spune că această boală ciudată a afectat personalităţi celebre precum fostul preşedinte american Barack Obama sau preşedintele rus Vladimir Putin.

Un alt motiv al „sindromului Maria Antoaneta” este dat de tulburarea melaninei, care afectează producția de pigmenți.


Lasă un comentariu