Ce se întâmplă în India? O persoană a murit şi alte 227 au fost spitalizate în ultimele zile, din cauza unei „boli misterioase” apărute în India


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

O ştire îngrijorătoare aflăm tocmai din India, conform bbc.com. Iată ce ne spune această ştire: „Cel puțin o persoană a murit și 227 au fost spitalizate în urma unei boli neidentificate, care a apărut în sudul statului indian Andhra Pradesh. Pacienții au prezentat o gamă largă de simptome, de la greață până la crize și stări de inconștiență, au spus medicii. Oficialii investighează cauza bolii, care se pare că a cuprins orașul Eluru.

Iar această boală are loc tocmai în momentul în care India continuă să lupte împotriva pandemiei mondiale de Covid-19, fiind pe locul 2 în lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus. Statul Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state indiene privind infectările cu noul coronavirus.

Dar Covid-19 nu pare a fi cauza spitalizărilor recente din India. Ministrul sănătății, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că toți pacienții au avut rezultate negative la testul Covid-19.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au suferit crize de convulsii”, a declarat un oficial medical pentru ziarul „Indian Express”.

70 de persoane au fost externate, în timp ce alte 157 se află încă sub tratament, au spus oficialii. Prim-ministrul statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipe medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Domnul Srinivas a spus că probele de sânge ale pacienților nu au dezvăluit nicio dovadă a prezenţei vreunei infecţii virale.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului ca şi cauză după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit”, a spus el. „Este o boală misterioasă și doar analizele de laborator vor dezvălui ce este.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bbc.com

P.S. Oare despre ce boală misterioasă e vorba? Să sperăm că nu e nimic infecţios şi e doar un incident izolat…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO