Există şanse foarte mici să existe extratereştri inteligenţi în Univers – spune un nou studiu realizat de Universitatea din Oxford

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oricât ar vrea unii „specialişti în OZN-uri” să sugereze că Universul nostru are o mulţime de specii extraterestre inteligente, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa. Astfel, o nouă lucrare a Universității Oxford pune la îndoială ideea că Universul în care trăim ar fi plin de viață extraterestră inteligentă.

Întrebarea dacă suntem singuri în Univers rămâne una dintre cele mai mari enigme filozofice ale timpurilor noastre. Deși pare aproape de neconceput că civilizația noastră să fie singură în Cosmos, totuși ne lipsesc dovezile care să demonstreze contrariul.

Iar acum, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Viitorul Umanității al Universității Oxford pune în discuție probabilitatea că vom intra vreodată în contact cu extratereştrii inteligenți, afirmând că astfel de civilizații sunt „excepțional de rare” în Cosmos.

Oamenii de știință susţin că viața inteligentă pe Pământ a necesitat multiple „tranziții revoluționare” de-a lungul a miliarde de ani și că șansele ca acest lucru să se întâmple în alte lumi sunt foarte mici. De asemenea, oamenii nu au mai mult de 200.000 de ani.

„Au durat aproximativ 4,5 miliarde de ani pentru ca, printr-o serie de evoluţii, să rezulte o viață inteligentă care să se desfășoare pe Pământ”, au scris autorii studiului. „Peste încă un miliard de ani, luminozitatea crescândă a Soarelui va face Pământul nelocuibil pentru o viață complexă. Împreună cu momentele evolutive cheie, se poate concluziona că timpii de tranziție așteptați depășesc probabil durata de viață a Pământului, de mai multe ori. Acest lucru sugerează că viața inteligentă este probabil să fie excepțional de rară în Univers”.

Totuşi, cercetătorii nu au respins ideea privind existenţa extratereştrilor inteligenţi, însă trebuie să ne aşteptăm ca ei să fie răspândiţi extrem de rar în întreg Universul.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Times of Israel


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu