Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

S-a recepţionat un mesaj extraterestru de pe o planetă necunoscută care orbitează în jurul unei stele asemănătoare Soarelui?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Spațiul cosmic este vast; este plin de lumi extraterestre uimitoare și, sperăm, că e plin şi de civilizații extraterestre incredibile. Astronomii continuă să scaneze spaţiul cosmic, în speranța de a intercepta un mesaj de la o civilizație extraterestră. Dacă extratereștrii avansați sunt acolo, poate vor încerca să ne contacteze într-o zi… sau s-a întâmplat asta deja!?

Pe 15 august 1977, radiotelescopul Big Ear al Universității de Stat din Ohio, din SUA, folosit apoi pentru a căuta informații extraterestre, a înregistrat un semnal unic de undeva din spațiul cosmic. Astronomul Jerry Ehman a fost atât de entuziasmat de puternicul semnal extraterestru de 72 de secunde, încât a încercuit citirea de pe computer, „6EQUJ5”, și a scris comentariul „WOW!”, adică „UAU!”. Semnalul misterios extraterestru este astăzi cunoscut sub numele de „Semnalul WOW!”. Au fost făcute mai multe încercări ulterioare de urmărire a semnalului WOW, dar, de atunci, el nu a mai fost detectat. Oricum, citiţi mai multe despre acest semnal în articolul: (Semnalul “Uau” – semnalul radio inteligent trimis de extratereştri aflaţi într-o navă spaţială aflată la 220 de milioane ani-lumină faţă de Pământ).

Ce a fost semnalul WOW!? De unde a venit el? Astronomii au reușit să determine că semnalul a provenit de undeva din constelația Săgetătorului. Acum însă, Alberto Caballero, un astronom amator, aruncă o nouă lumină asupra „semnalului WOW!”.

Potrivit site-ului astronomy.com, Caballero a reușit să urmărească semnalul extraterestru ca provenind de pe o stea necunoscută din constelaţia Săgetătorului, una dintre cele mai mari constelații de pe cerul nopții, situată în emisfera sudică.

Caballero a abordat această problemă folosind logica. El a presupus că, dacă sursa semnalului WOW! provine din alte forme de viață inteligentă, ea ar trebui să trăiască pe o exoplanetă. Dacă acest lucru ar fi adevărat, ar fi rezonabil de crezut că o astfel de formă de viață ar putea trăi pe o planetă similară cu Pământul, având o stea asemănătoare Soarelui.

Când Caballero a căutat stele asemănătoare Soarelui printre miile din acea zonă, identificate de nava spaţială Gaia în constelaţia Săgetătorului, s-a obţinut doar un singur rezultat. „Singura stea potențială asemănătoare Soarelui din toată regiunea semnalului WOW! pare a fi 2MASS 19281982-2640123”, spune Caballero. Această stea se află în constelația Săgetătorului, la o distanță de 1.800 de ani-lumină, faţă de noi. Este o stea aproape identică cu Soarele nostru, având aceeași temperatură, dimensiune și luminozitate.

Caballero nu spune că semnalul WOW! provine sigur doar de la 2MASS 19281982-2640123, dar este destul de posibil ca de acolo să fi fost sursa. Descoperirea lui Caballero este fascinantă și ar fi foarte interesant să știm ce exoplanetă poate fi găsită în vecinătatea stelei asemănătoare Soarelui. Poate că e vorba de una dintre aceste lumi extraterestre similare cu Pământul?

Până acum, oamenii de știință au descoperit peste 4.000 de exoplanete, inclusiv unele planete asemănătoare Pământului care ar putea avea potențialul de a adăposti viață. Totuși, nu s-au găsit dovezi solide ale civilizațiilor extraterestre. Recent oamenii de știință au sugerat că tehnosemnăturile pot fi mai ușor de detectat decât biosemnăturile.

Cine știe, poate cineva de acolo ne-a trimis un mesaj cu mult timp în urmă și așteaptă un răspuns. Când vine vorba de explorarea Cosmosului, orice este posibil.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): astronomy.com

P.S. Pentru a fi riguroşi, trebuie să vă prezint şi o ştire din 2016 – Misteriosul semnal “WOW” din 1977 nu provine de la o navă extraterestră (cum s-a presupus iniţial), ci de la o cometă trecătoare! Încă o lovitură dată credincioşilor în extratereştri… – în care arătam că, potrivit unui profesor de astronomie, semnalul misterios ar fi provenit de la o una din cometele, care eliberează o mulțime de hidrogen, atunci când se rotesc în jurul Soarelui.


Lasă un comentariu