Uau, ce ştire! A fost descoperită casa în care a trăit Iisus când era copil? Aceasta se află ascunsă sub o biserică…


Prof. Ken Dark crede că a identificat casa în care a trăit cândva Iisus Hristos. Profesorul Dark, care predă arheologie și istorie la Universitatea Reading din Marea Britanie, a petrecut 14 ani cercetând locuința privată situată sub Mănăstirea Surorilor din Nazaret.

El crede că, după toate probabilitățile, acolo a fost într-adevăr casa copilăriei lui Iisus, locuința în care au trăit Maria și Iosif și unde și-a petrecut tânărul Iisus primii ani din viaţă. Casa în sine, care a fost descoperită pentru prima dată în anii 1880, nu reprezintă nimic remarcabil și ar fi servit ca locuință pentru o familie tipic galileană în urmă cu 2.000 de ani.

„N-a fost nimic neobișnuit în acest sens”, a declarat Dark pentru CBS News. „Nu este extrem de săracă, dar nici nu există semne de mare bogăție. E o casă obișnuită. Dacă aceasta este locuinţa copilăriei lui Iisus, nu există niciun motiv să credem că Iisus a crescut în altceva decât într-o casă rurală tipic galileană din vremea sa”.

Un indiciu al legăturii acestei locuinţe cu Iisus (și mai ales cu Iosif) a fost construcția sa. În timp ce Iosif este de obicei descris ca un tâmplar, Biblia sugerează că era priceput la o serie de abilități de artizanat. „Cine a construit casa avea o foarte bună înțelegere a prelucrării pietrei”, a spus Dark. „Asta ar fi în concordanță cu tipul de cunoștințe pe care l-am aștepta de la cineva care ar putea fi numit tekton. Nu există dovezi extrem de clare care să spună că aici a trăit Iisus. Dar ea se află este sub o biserică bizantină din secolul al V-lea”.

De asemenea, situl arheologic nu este departe de Biserica Bunei Vestiri – locul în care se crede că Fecioarei Maria i s-a spus de către un înger că va deveni mama lui Iisus.

Totuși, dacă aceasta a fost sau nu odată casa lui Iisus, rămâne o problemă deschisă dezbaterii, pentru că însuşi profesorul Clark recunoaşte:„Este discutabil dacă ar fi vreodată posibil să dovedim asta.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cbsnews.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO