Uau, ce ştire! A fost descoperită casa în care a trăit Iisus când era copil? Aceasta se află ascunsă sub o biserică…


Prof. Ken Dark crede că a identificat casa în care a trăit cândva Iisus Hristos. Profesorul Dark, care predă arheologie și istorie la Universitatea Reading din Marea Britanie, a petrecut 14 ani cercetând locuința privată situată sub Mănăstirea Surorilor din Nazaret.

El crede că, după toate probabilitățile, acolo a fost într-adevăr casa copilăriei lui Iisus, locuința în care au trăit Maria și Iosif și unde și-a petrecut tânărul Iisus primii ani din viaţă. Casa în sine, care a fost descoperită pentru prima dată în anii 1880, nu reprezintă nimic remarcabil și ar fi servit ca locuință pentru o familie tipic galileană în urmă cu 2.000 de ani.

„N-a fost nimic neobișnuit în acest sens”, a declarat Dark pentru CBS News. „Nu este extrem de săracă, dar nici nu există semne de mare bogăție. E o casă obișnuită. Dacă aceasta este locuinţa copilăriei lui Iisus, nu există niciun motiv să credem că Iisus a crescut în altceva decât într-o casă rurală tipic galileană din vremea sa”.

Un indiciu al legăturii acestei locuinţe cu Iisus (și mai ales cu Iosif) a fost construcția sa. În timp ce Iosif este de obicei descris ca un tâmplar, Biblia sugerează că era priceput la o serie de abilități de artizanat. „Cine a construit casa avea o foarte bună înțelegere a prelucrării pietrei”, a spus Dark. „Asta ar fi în concordanță cu tipul de cunoștințe pe care l-am aștepta de la cineva care ar putea fi numit tekton. Nu există dovezi extrem de clare care să spună că aici a trăit Iisus. Dar ea se află este sub o biserică bizantină din secolul al V-lea”.

De asemenea, situl arheologic nu este departe de Biserica Bunei Vestiri – locul în care se crede că Fecioarei Maria i s-a spus de către un înger că va deveni mama lui Iisus.

Totuși, dacă aceasta a fost sau nu odată casa lui Iisus, rămâne o problemă deschisă dezbaterii, pentru că însuşi profesorul Clark recunoaşte:„Este discutabil dacă ar fi vreodată posibil să dovedim asta.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cbsnews.com


Lasă un comentariu