Picturile rupestre de la Karakol (Rusia), vechi de 5.000 de ani, prezintă nişte creaturi extraterestre?


În apropierea satului Karakol din Altai, Rusia, într-o locaţie îndepărtată, în anul 1985 au fost descoperite mai multe picturi rupestre, realizate în peşteri, şi care prezintă diverse creaturi misterioase, care par că au nişte coarne și pene pe cap. Se presupune că desenele au peste 5.000 de vechime.

Aceste picturi au fost analizate de cercetătorii de la Institutul Kurchatov din Moscova, care au fost fascinați de utilizarea culorii roșii. Pictorii de acum 5 milenii știau cum să efectueze o reacție chimică pentru a crea nuanţa exactă pe care o doreau, prin modificarea temperaturii de încălzire. Roman Senin, şeful Departamentului de cercetare al Institutului Kurchatov, a declarat: „Am determinat compoziţia pigmenţilor şi am constatat că unele structuri nu sunt tipice probelor naturale, ci sunt produsul tratamentului termic. Pur și simplu, artistul primitiv a încălzit mineralul la o anumită temperatură pentru a obține culoarea de care are nevoie”.

Alexandru Pakunov, de la Institutul Rus de Arheologie, a adăugat: „Rezultatele analizei compoziției vopselelor folosite în desenele rupestre de la Karakol arată capacitatea oamenilor primitivi de atunci de a distinge pigmenții prin culoare și proprietăți”.

Interesant e faptul că oamenii din acele vremuri îşi pictau morții cu aceleași culori. Puncte roșii au fost găsite sub pleoapele mai multor rămăşiţe umane, dar şi urme ale unui mineral negru în sprâncene. Rezultatele complete ale noului studiu vor fi prezentate la cel de-al 43-lea Simpozion Internațional de Arheologie din mai 2020, Lisabona (Portugalia).

Picturile datează de la începutul și mijlocul epocii bronzului și reprezintă figuri extraterestre misterioase. Priviţi doar imaginile şi vă convingeţi şi singuri…


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO