Adevărul despre arieni: au fost ei strămoşii „superiori” ai europenilor? De ce naziştii erau obsedaţi de arieni?


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

În anii 20-30 ai secolului trecut, naziştii aveau ca obsesie „rasa ariană”; arienii au rămas de atunci, în mentalul colectiv, drept „nordici, blonzi”, fiind adevărate simboluri ale civilizaţiei superioare expansioniste. Însă, nimic nu este mai fals.

În conformitate cu cronicile persane vechi, Aria/Ariana a fost, în antichitate regiunea situată în nordul Iranului de azi, nume care a evoluat în Eria, locuită de erani și apoi în Iran, locuită azi de iranieni.

Un sociolog francez, pe nume Joseph Arthur Gobineau, a propus o teorie, preluată de unii savanți germani, care spunea că “leagănul umanității să găsește în Germania, rasa ariană (cu referire la germani) este cea mai veche, cea mai frumoasă și cea mai puternică din lume”. Teorie este o prostie enormă, întrucât:

– Limba germană nu are nici un cuvânt iranian.

– Toți iranienii sunt bruni, cu fața oacheșă. Nu există iranieni blonzi ca suedezii sau șateni ca o parte a românilor.

– Regele Darius vorbea numai de arieni, pentru că el era arian și nu există vreo mențiune a scriitorilor antici cu privire la existența arienilor în afara actualului Iran.

– Arienii nu puteau veni în Europa înaintea regelui Darius, pentru că acest rege a luptat în Europa cu sciții din Dacia și cu grecii-atenieni. Acesta este primul contact dintre arieni și europeni. Dacă arienii ar fi venit mai înainte de această epocă, ei și-ar fi găsit unele rude în Europa.

– O populație nesemnificativă ca număr, astfel cum erau arienii, nu puteau crea descendenți atât de numeroși cum sunt europenii de azi și foarte diferiți din punct de vedere somatic, astfel cum sunt suedezii, românii, grecii și alte popoare. În același timp, din limba ariană nu puteau lua naștere limbi atât de diferite, cum este greaca în raport cu basca, germana sau italiana.

– În ceea ce privește originea ariană a germanilor, este suficient a cita pe scriitorul roman Caius Suetonius Tranquillus care, în “Claudius”, ne spune că „Drussus, fiul adoptiv al împăratului Augustus, cutreierase cu legiunile romane aproape întreaga Germanie și n-a încetat să urmărească continuu pe așa-zișii «germani» până în momentul când îi ieși înainte o femeie neromană, care – vorbindu-i în limba latină – îl dojeni să nu îndrăznească să meargă mai departe. “

De ce romanii îi numeau germani? Răspunsul ni-l dă femeia neromană, care vorbea latina: locuitorii Germaniei, înainte de venirea triburilor suedeze care au invadat-o, vorbeau o limbă latină străină. Prin urmare, ei nu erau arieni și n-au fost asimilați de niște presupuși arieni care ar fi invadat Europa…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock