Misterul comorii fabuloase a generalului japonez Yamashita, posibil frate vitreg cu Hitler


În Palawan, Filipine, există o insulă legendară, pe nume Bacuit Bay, în care se spune că se ascunde o comoară faimoasă. Este comoara pierdută a lui Tomoyuki Yamashita, un general japonez renumit. Se speculează că Yamashita ar fi ascuns comoara în peșterile din Bacuit Bay în 1940.

Generalul Yamashita a obținut comorile prin jefuirea mai multor țări în cursul anilor ’30 până în cel de-al doilea război mondial. Comorile lui Yamashita include prăzi din Malaiezia, India, Thailanda și Burma, toate fiind expediate în Filipine, înainte de ultima destinație: Japonia.

Din păcate pentru Yamashita, Japonia a capitulat în timp ce generalul se afla încă în Filipine. Înainte de a fi prins și spânzurat, Yamashita a ascuns comoara lui în 172 de locuri diferite de pe insulă, pentru a o recupera ulterior.

Unele surse estimează că toate comorile lui Yamashita ar putea valora miliarde de dolari astăzi. În anii ’70, Rogelio Roxas a găsit o parte din comoară. Din păcate preşedintele-dictator al Filipinelui, Ferdinand Marcos, a confiscat toate descoperirile sale. Roxas a dat statul filipinez în judecată, cerând 22 miliarde de dolari despăgubiri. Cu toate acestea, întreaga comoară a lui Yamashita rămâne încă un mister…

Se pare că acest general japonez Yamashita ar fi fost fiul prinţului Tallano, fratele-vitreg al reginei Victoria a Marii Britanii, dar şi frate după tată cu dictatorul Hitler.


Lasă un comentariu