Două cranii misterioase din China aparţin unei specii umane necunoscute


Două cranii umane parțiale descoperite în centrul Chinei ar putea aparține unei specii necunoscute umane arhaice. Craniile, care datează între 105.000 și 125.000 de ani, par să conțină un amestec de Neanderthal și trăsături umane moderne, sugerând că ele pot aparține unei specii necunoscute de origine umană – o posibilă legătură care lipsește în arborele genealogic uman în Asia de est.

Există, de asemenea, o șansă ca aceste cranii să fie dovezi ale omului de Denisovan – un alt strămoș uman care a trăit acum 50.000 și 100.000 de ani.

„Este o descoperire foarte interesantă”, a declarat expertul în Neanderthal Katerina Harvati. „Mai ales pentru că dovezile fosile umane din Asia de Est au fost nu numai fragmentare, ci, de asemenea, dificil de datat.”

Descoperiri ca acestea sunt deosebit de rare, acesta este motivul pentru care există încă atât de multe lacune în cunoștințele noastre despre cum strămoșii noștri, după ce s-au dezvoltat în Africa, au continuat să se răspândească în întreaga lume. Există, de asemenea, mai multe specii de oameni timpurii despre care încă nu cunoaştem nimic.

„China rescrie povestea evoluției umane”, a declarat paleontologul Maria Martinon-Torres, de la University College din Londra. „Mi se pare extrem de interesant!”

Sursa: sciencealert.com


Lasă un comentariu