Ne putem „uploada” mintea într-un calculator şi să trăim pentru totdeauna? Un neurolog crede că se poate acest lucru într-un viitor apropiat…

  •  
  •  
  •  
  •  

minte in calculatorÎntr-un articol interesant de pe site-ul vice.com, neurologul Randal Koene prevede un viitor în care mintea ar putea trăi pentru totdeauna într-un calculator.

Stephen Hawking a avertizat recent că omenirea ar putea ajunge să fie înlocuită de mașini cu inteligenţă artificială, însă există un alt posibil scenariu viitor, care implică o lume dominată de calculatoare, dar în care noi am putea juca totuși un rol important. Randal Koene, care a lucrat în direcția instituirii unui mod de a emula creierul uman folosind maşinile, crede în cele din urmă vom avea posibilitatea de a ne „uploada” propria noastră conștiință într-un calculator, unde am putea trăi pentru totdeauna.

Ideea lui Koene privind viitorul vede mintea noastră în interiorul unui creier artificial, care ar putea fi conectat la un corp fizic robot sau la o lume virtuală existentă într-o reţea. Totul, de la emoție la conştiinţa de sine, ar rămâne intact și am putea să interacționăm perfect atât cu mediul informatic, cât și cu mințile altor oameni.

Mintea unui vierme a fost deja încărcată, dar creierele lor lucrează într-un mod foarte diferit faţă de creierul mamiferelor, a spus neurologul. Dar, în zece ani, cred că va fi posibil să se încarce mintea unui muşte. Cât priveşte creierul uman, este un pic cam greu de prezis, dar eu sper ca acest lucru să se întâmple în timpul vieții mele.”

P.S. Despre „uploadarea” minţii umane într-un calculator am mai vorbit în cadrul acestui articol: Un raport supervizat de Oculta Mondială promovează doctrina satanistă a transumanismului, prin care oamenii devin roboţi nemuritori. Acesta este visul doctrinei transumanismului, cea care doreşte obţinerea nemuririi cu ajutorul tehnologiilor. Dar, această doctrină este una satanistă, căci doar ei îşi doresc obţinerea unei fiinţe perfecte şi nemuritoare, asemenea divinităţii. Însă, oricât şi-ar dori Randal Koene, acest lucru nu se poate. Mintea umană nu este ceva „fizic” pe care să-l poţi instala într-un calculator; e adevărat că mintea se foloseşte de creier pentru a se manifesta, dar ea este independentă de creier. Şi nu o poţi „acapara” într-un hard disk…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page