Cât de uşor pot fi manipulaţi şi prostiţi românii pe Internet! Cine poate crede mizeria de articol despre carnea umană folosită de McDonald’s?


McDonalds carneAcum 5 ani, în cadrul acestui site, am înfiinţat categoria „FARSE ŞI FANTEZII”, în care articolele de tip farse / SF / fantezii să-şi aibă locul. Cine citea acolo un articol, ştia sigur 100% că nu poate fi adevărat, din moment ce se afla în acea categorie… oricum cititorii au fost avertizaţi de lucrul acesta (cine nu s-a prins, îmi pare rău de el/ea…). De asemenea, există pe site unele articole care par la prima vedere a fi fanteziste/incredibile, dar nu neg că ar avea posibilitatea ca ele să fie adevărate (eu doar le-am găsit pe alte site-uri, în diferite cărţi sau materiale trimise pe email de cititori; dacă acele surse sunt înşelătoare, e păcatul lor, eu nu am de unde să ştiu şi nici cum să le verific). Dar niciodată nu am prezentat pe site articole FARSE, create de mine, sau preluate din altă parte şi ştiind că nu sunt adevărate 100%, înşelând astfel cu bună credinţă cititorii, doar de dragul traficului sau a celebrităţii. Aş fi putut să fac asta, dar nu îmi stă în caracter.

Pe de altă parte, există în lumea aceasta site-uri care prezintă ştiri şi articole false (chiar ele recunosc acest lucru în DISCLAIMER, iar lumea intră acolo doar ca să se amuze), ca de exemplu site-ul huzlers.com. Care, nu demult a prezentat un articol şocant (vezi AICI), despre prezenţa cărnii umane în restaurantele McDonald’s! Citez din articolul original:

O descoperire șocantă a fost făcută în fabrica de carne McDonald’s din Ocklahama, precum și în alte fabrici de carne McDonald’s de la nivel naţional. Inspectorii au raportat că au găsit ceea ce părea a fi carne umană depozitată în congelatoarele fabricii de carne din Oklahoma City, precum și carne umană care se afla deja în camioanele din afara fabricii, fiind gata pentru a fi expediată la restaurantele McDonald’s. Inspectorii de sănătate au cerut imediat o inspecție în diverse fabrici de carne McDonald’s din întreaga țară și, terifiaţi, au găsit carne umană în aproximativ 90% din fabricile inspectate până acum.

USDA (United States Department of Agriculture – Departamentul SUA pentru Agricultură) a confiscat producția și transportul maritim McDonald’s și va face mai multe inspecții la fabricile de carne și la restaurante. FBI-ul investighează, de asemenea, fabricile. Agentul FBI Lloyd Harrison a declarat reporterilor Huzlers: Cea mai rea parte este aceea că s-a descoperit nu doar carne umană, ci şi carne de copil. Părți ale corpului care au fost găsite în fabricile din SUA au fost considerate prea mici pentru a fi părţi ale corpului pentru adulți, iar acest lucru este cu adevărat oribil.

Situația aduce multe întrebări fără răspuns. De cât timp s-a folosit carnea umană? De unde au fost luaţi copiii? Ei erau deja morţi când au adus în fabrici? Anchetatorii și inspectorii desfășoară investigații intensive din întreaga Statele Unite ale Americii”.

Ce fac unele site-uri din România (unele se consideră şi conspiraţioniste!!)? Traduc ştirea, o preiau şi o distribuie la nivel naţional, înşelând astfel cu bună ştiinţă oamenii. Dacă acest articol ar fi apărut pe un site sau forum de conspiraţie din străinătate (ca de exemplu, God Likes Productions) i-aş mai fi dat o brumă de credibilitate (nu aveam de unde să ştiu dacă este sau nu adevărată). Dar, ea a apărut pe huzlers.com, site care el însuşi recunoaşte în „Disclaimer” că oferă ştiri şocante false! De fapt, huzlers.com este repsonsabil pentru că aduce în atenţia publicului marea majoritate a ştirilor false din lume. Huzlers.com se folosește de faptul oamenii vor să creadă aceste tipuri de povești, unii dintre ei sunt păcăliți, dar ce mai contează… 

Acum, nimeni nu poate spune că eu aş fi avocatul lui McDonald’s; am scris o mulţime de articole în care îi criticam pentru mizeria de mâncare pe o oferă consumatorilor (Ingredientele unui hamburger McDonald’s sunt atât de periculoase astfel încăt ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte să consumaţi!, Iată ce găsim la microscop într-un hamburger McDonald’s: fire de păr, organisme, gunoaie…, Haideţi să scăpăm de McDonald’s, prin sabotarea produselor fast-food nesănătoase, aşa cum au făcut bolivienii în 2002! etc), dar nici nu pot să fiu părtaş la mizeria aceasta de articol, prin care McDonald’s ar oferi… carne de om! Pe bune, oameni buni, cum de unde puteţi fi atât de naivi!? În primul rând, FBI nu acordă declaraţii publice unui site de satiră, ci doar marilor agenţii de presă sau mass-mediei oficiale. În al doilea rând, să presupunem prin absurd că ar fi o ştire adevărată… nu văd scopul pentru care McDonald’s ar face aşa ceva. Corporaţia îşi urmăreşte profitul… carne de porc sau de vită pe care o foloseşte e cea mai ieftină; oricât de macabră ar fi ideea, carnea de om nu are preţ, iar dacă cineva ar folosi aşa ceva ar fi total ilegal, penal. Iar orice lucru ilegal implică costuri foarte mari (de aceea, drogurile au preţ atât de mare, încât sunt ilegale)… Adică, dacă mergem mai departe cu absurditatea poveştii, McDonald’s ar trebui să plătească cu sume exorbitante răpitori de copii, ca să facă rost de carnea de om… când ar putea obţine foarte ieftin carne de porc şi de vită din fermele de animale!

Acum îmi dau seama cât de uşor pot fi manipulaţi oamenii cu asemenea ştiri false….

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock