Fizicienii din Danemarca ne sperie cu „Apocalipsa Cosmosului”: întregul Univers se poate prăbuşi chiar şi mâine, nu doar peste miliarde de ani!


marea prabusireUn articol cu iz apocaliptic găsim şi pe celebrul site de fizică phys.org. Citim din articol:

„Se poate întâmpla şi mâine. Dar se poate întâmpla peste miliarde de ani. Fizicienii au prezis demult că Universul o să se „colapseze” într-o bună zi, când totul va fi comprimat într-o „minge” de dimensiuni mici. Noile calcule realizate de fizicienii de la Universitatea din Danemarca de Sud confirmă acum această predicție; în plus, s-a ajuns la concluzia că riscul unui colaps este chiar mai mare decât se credea anterior.

Mai devreme sau mai târziu, o schimbare radicală în forțele Universului va determina ca fiecare particulă din Univers să devină extrem de grea. Totul, de la firul de nisip de pe Pământ, până la fiecare planetă din sistemul nostru solar și până la fiecare galaxie – va deveni de miliarde de ori mai greu decât este acum, iar acest lucru va avea consecințe dezastruoase: noua greutate va comprima toată materia într-o „minge” de dimensiuni mici, extrem de fierbinte şi extrem de grea, iar Universul, așa cum îl știm noi, va înceta să existe”.

După ce oamenii de ştiinţă ne-au băgat în cap ideea că Universul se poate prăbuşi chiar şi mâine, în acelaşi articol aflăm şi contrariul! (fac aici o mică paranteză şi îmi aduc aminte de aprigile critici ale unora asupra contradicţiilor din Biblie. Dar ştiinţa!? Ea se contrazice chiar mai mult!)

„Deși noile calcule prezic că un colaps este acum mult mai probabil decât se credea înainte, totuşi, există de asemenea posibilitatea ca nimic din toate acestea să nu se întâmple. În cazul în care Universul conține particule nedescoperite, toată baza teoretică privind prăbuşirea Universului va dispărea.”

Bun. Dacă nimic nu e sigur, atunci de ce mai suntem speriaţi cu „Apocalipsa Universului”? Desigur, totul este doar probabil…


Lasă un comentariu