Credeţi că Marele Potop a existat? Credeţi că Arca lui Noe e adevărată? Iată ce au descoperit cercetătorii chinezi în interiorul Arcei lui Noe… videoclip ignorat de mass-media oficială!


arca-lui-noe-chineziArca lui Noe şi Marele Potop reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai importante și celebre istorisiri prezente în multe texte antice. Şi, atenţie, o găsim nu doar în Biblie, ci şi în alte legende şi culturi ale lumii, deşi nu neapărat cu numele de Noe.

Conform unui grup de cercetători din China, nu numai că a existat Arca lui Noe, dar ea se află acum pe un munte din Turcia, şi anume pe muntele Ararat. Descoperirea nu e nouă, ci are deja 10 ani vechime; însă, în mod regretabil, ca şi multe alte descoperiri fascinante de pe Pământ, şi această descoperire a fost suprimată de mass-media oficială. Aşa că, după un deceniu, presupusa arcă descoperită pe vârful muntelui Ararat rămâne un mister profund.

Dar ce fel de inundații ar fi putut transporta Arca în vârful muntelui Ararat? În conformitate cu mulți oameni de știință, ideea existenţei unui potop universal în vechime este împotriva tuturor studiilor geologice, deoarece, potrivit multora, ne lipsesc aceste dovezi empirice. Cel mai mult însă fascinează povestea despre Noe. Acesta a fost cel de-al 10-lea patriarh antedeluvian. Tatăl său a fost Lameh, iar mama sa este necunoscută, dar se crede a fi fost fie Adei, fie Țila, soțiile lui Lameh. Atunci când Noe avea 500 de ani, s-a născut Sem, Ham şi Iafet (Geneza 5,32)

Noe a murit la 350 de ani după potop, la vârsta de 950 de ani, fiind ultimul dintre patriarhii antideluvieni care a trăit atât de mult. Durata de viață umană maximă, așa cum este descrisă de Biblie, scade rapid după aceea, de la aproape 1.000 de ani până la 120 de ani, ai lui Moise. (Geneza 6: 3; Deuteronom 31:22; 34:37).

Dar, chiar dacă există o mulțime de dovezi scrise pentru a sprijini că a avut loc Marele Potop, mulți cercetători cred că relatările despre potopul lui Noe sunt mitice în natură; alții cred că povestea Arcei lui Noe și Marele Potop au fost inspirate de legendele potopurilor antice din Mesopotamia, în special în „Epopeea lui Ghilgameș”.

 


Comentariile sunt închise.