A fost Tamana o civilizaţie universală care a existat pe Terra după Marele Potop?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrarea proprie

Chiar și pentru experți, explicarea originilor și evoluției omenirii pe glob este o provocare dificilă. Unii, precum cercetătorul hawaian Dr. Vamos-Toth Bator, au propus posibilitatea existenţei unei civilizații universale care a condus planeta după Marele Potop (o catastrofă devastatoare care este menționată practic în toate legendele). Pentru a-și susține teoria, el a întocmit o listă cu peste un milion de nume de locuri legate din întreaga lume.

Bator a numit această civilizație Tamana. Ce-a făcut cercetătorul? A folosit toponimia pentru a găsi legături între diferite culturi care locuiesc în prezent pe Pământ. Toponimia este știința care se ocupă cu cercetarea numelor de locuri.

Metoda lui Bator a constat în trasarea originii numelor proprii din diferite locuri din lume. Intenția acestei cercetări a fost aceea de a găsi termeni înrudiți ale căror semnificații erau similare. Din punctul său de vedere, acest lucru ar confirma că, în trecutul îndepărtat, aceeași cultură universală a unit popoarele de pe planetă.

Rezultatele căutării sale au fost uimitoare, reușind să găsească peste un milion de toponime înrudite. Din Ungaria în Africa sau din Bolivia în Noua Guinee, Bator a găsit zeci de locuri cu nume și semnificații similare – acest lucru este uimitor și ar putea schimba tot ceea ce știm. Acest fapt nu poate fi o întâmplare, ci mai degrabă să confirme teoria conform căreia o civilizație antică a condus Pământul cu mii (sau zeci de mii) de ani în urmă. Bator a numit această civilizație Tamana, un termen folosit de strămoși pentru a desemna o nouă colonie sau oraș.

Termenul „Tamana” înseamnă „cetate, piață sau centru” și poate fi găsit în aproximativ 24 de orașe din întreaga lume. Bator era convins că civilizația Tamana își are originea în ceea ce este acum regiunea africană a Saharei. Conform cercetărilor sale, ea aparținea unei confederații numite Maa sau Pesca și includeau maghiari, elamiți, egipteni, afro-asiatici și dravidieni.

Numele Maa se referă la marele strămoș al acestei civilizații antice, cunoscut în istoria biblică sub numele de Noe. Acest personaj a fost responsabil pentru asigurarea supraviețuirii umanității în timpul cataclismului cunoscut sub numele de Potopul lui Noe. Pentru Maa, Noe era ca un zeu protector și salvator, pe care îl venerau.

Sute de puncte comune au fost descoperite în timpul examinării lui Bator a numeroaselor nume de locuri din întreaga lume, confirmându-i ideea de civilizație universală. De exemplu, în Ungaria, există o regiune cunoscută sub numele de Borota-Kukula, care este asemănătoare cu Borota din Lacul Ciad, Kukura în Bolivia și Kukula în Noua Guinee.

În mod similar, Bator a descoperit plăci de ceramică vechi de 6.000 de ani, cu nume de locuri similare, în locuri îndepărtate, ca Bazinul Carpatic al Europei, Egiptul antic și Banpo din China. Aceste manifestări culturale care sunt identice, deşi sunt separate între ele de mii de kilometri, indică faptul că omenirea a împărtășit o civilizație globală.

Bator a descoperit că în jur de 5.800 de locații din bazinul Carpaților aveau nume similare în 149 de națiuni. Zonele Eurasia, Africa, America și Oceania au mai mult de 3.500 de nume de locuri comune – majoritatea se referă la râuri și orașe.

Cercetările lui Bator oferă dovezi convingătoare că există legături pe tot globul care demonstrează prezența milenară a unei civilizații universale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock