Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Povestea teribilă a lui Beatrice Cenci: femeia de 22 ani, care a fost torturată îngrozitor, pentru a mărturisi o crimă împotriva tatălui ei

  •  
  •  
  •  
  •  

blankAţi auzit vreodată de Beatrice Cenci? „Celebritatea” ei a apărut ca urmare a chinurilor la care a fost supusă. Născută în 1577, ea era fiica contelui Francesco Cenci, un nobil roman foarte bogat, şi descendent al unei familii extrem de vechi, cu începuturile în epoca Romei antice. Dar acest om ducea o viaţă de desfrâu şi era un monstru crud, faţă de copiii şi servitorii săi. Chemat odată înaintea tribunalului pentru o crimă odioasă, scăpase numai datorită rangului său şi faptului că plătise o însemnată amendă.

În cele din urmă, Francesco fu ucis în somn, de către păzitorul castelului său în complicitate
cu un asasin plătit. Cea de a doua soţie a lui, fiica, Beatrice, precum şi cei doi fii fură arestaţi, sub învinuirea că asasinatul se comisese din ordinul lor. Se credea că Beatrice participase la această conspiraţie, pentru că părintele său dovedise faţă de ea înclinări incestuoase. Nu se ştie însă dacă această acuzaţie era adevărată, fiind adusă de către apărătorul lui Beatrice, într-o disperată încercare de a-i salva viaţa.

Beatrice, care n-avea decât 22 de ani, fu supusă la tot felul de chinuri, câteva zile în şir, şi a rămas renumită în istorie pentru nemaipomenita sa putere de rezistenţă. Printre aparatele de tortură utilizate asupra ei, a fost şi acela numit „funia”, constând într-o frânghie groasă, trecută pe un scripete ce se afla fixat în tavanul camerei de tortură şi de aici, spre o roată care era învârtită de doi schingiuitori. La „interogatoriu”, mâinile acuzatei erau legate cu o frânghie groasă, care se înnoda apoi de funia ce atârna din tavan. Învârtindu-se roata, femeia era ridicată în aer. După ore întregi de tortură, ea refuza încă să mărturisească.

Braţele-i fuseseră desfăcute de trup şi i se lăsa un răstimp de refacere, în cursul căruia medicii făcură totul spre a-i reda sănătatea, căci acuzata urma să fie supusă unei torturi şi mai grele. Aceasta era cunoscută sub numele de „la veglia”, adică, „veghea”, şi iată cum se proceda: prizoniera fu suspendată cu braţele legară de unul din ziduri, aşa că se afla se afla într-o poziţie de semi-aşezare, iar dedesupt fu aşezată o piatră ascuţită, ce cauza dureri de o nespusă atrocitate atunci când trupul obosit de încordare se lăsa în jos. După 9 ore de chin, nofericita Beatrice făcu semn că vrea să mărturisească tot ce i se cerea.

Chiar dacă a mărturisit, în final Beatrice fu decapitată înaintea Castelului Sant’Angelo din Roma. Beatrice a devenit un simbol pentru poporul din Roma al rezistenței împotriva aristocrației arogante. Există o legendă legată de ea: se spune că în fiecare an, în noaptea dinaintea aniversării morții sale, ea se întoarce la podul unde a fost executată, purtând în mâini capul tăiat.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu