Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„Şurubul Lanzhou” din China – un şurub metalic încastrat într-o piatră misterioasă – are 300 de milioane vechime! Cine l-a realizat? O străveche civilizaţie necunoscută sau provine de pe o altă planetă?


surub ChinaPotrivit agențiilor de știri din China, un obiect misterios descoperit în 2002 ar putea constitui o dovadă a existenţei unor civilizații preistorice, cu mult înaintea celor recunoscute de istoria oficială.

„Şurubul Lanzhou” – aşa cum este cunoscut artefactul – este un alt obiect misterios descoperit în ultimii ani, care pare să-i provoace pe arheologi şi istorici. El a fost descoperit în anul 2002, și, de atunci, a generat multe controverse în rândul cercetătorilor.

Partea cea mai misterioasă în jurul acestui artefact îl reprezintă faptul că şurubul de metal a fost descoperit încorporat într-o piatră misterioasă, sub formă de pară, cu dimensiunile de 6 x 8 cm şi greutate de 466 de grame. Dar această piatră s-a stabilit că are 300 de milioane de ani vechime, ceea ce înseamnă că aceeaşi vârstă trebuie să aibă şi şurubul metalic!

Piatra însăşi este la fel de misterioasă ca şi şurubul, şi asta pentru că testele nu au putut stabili compoziția exactă a rocii misterioase. Cercetătorii care au analizat-o includ geologi şi fizicieni din cadrul Biroului Național de Resurse Funciare din provincia Gansu, de la Institutul de Geologie și Minerale din cadrul Academiei Chinei, precum şi de la Universitatea din Lanzhou. Specialiştii nu sunt siguri de originea artefactului și subliniază faptul că, în acest moment, toate teoriile sunt posibile. Potrivit cotidianului „Lanzhou Morning News”, oamenii de ştiinţă chinezi sunt în totalitate de acord că artefactul reprezintă unul dintre cele mai valoroase piese găsite vreodată în China.

Au fost propuse numeroase teorii care încearcă să explice originea misterioasei roci și a şurubului metalic întrepătruns. În timp ce unii cred cu tărie că acest artefact poate reprezenta urma unei civilizații preistorice, necunoscute, există alţii care sugerează că, având în vedere compoziția misterioasă a anumitor elemente ale rocii, atât piatra, cât și șurubul de metal misterios şi-ar putea avea originea de pe o altă planetă.

Interesant e faptul că aceeaşi vârstă – 300 de milioane de ani – a primit-o şi un alt şurub misterios, găsit în Rusia în 1996 (citiţi mai multe despre acest subiect în articolul pe care l-am scris în 2014: 300 de milioane de ani! Atât are acest şurub găsit în Rusia! Cine l-a creat, de vreme ce oamenii nu existau în acele vremuri?).


Lasă un comentariu