Ce a căutat Napoleon în „camera regelui” din marea piramidă a lui Keops? A experimentat substanţa „Occultum”, adică praf de mumie?


Ne aflăm în anul 1798. Napoleon , care era atunci general, şi nu împăratul Franţei, s-a angajat într-o expediție militară și arheologică în Egipt. Ca şi mulţi alţii din vremea sa, Napoleon a fost fascinat de faraoni și a luat cu el mai mulți ingineri, topografi, astronomi si arheologi, în scopul de a afla mai multe despre misterele Egiptului antic.

Napoleon a vrut să exploreze partea interioară a piramidei și, de aceea, a cerut să fie lăsat singur în camera regelui, unde a stat de ceva timp. Când s-a întors, el părea că era vizibil agitat. Un consilier l-a întrebat dacă el a fost martorul vreunui lucru misterios, dar Napoleon a refuzat să comenteze asupra a ceea ce a avut loc în interiorul piramidei. Tot ce a spus a fost el nu doreşte ca incidentul să fie menționat din nou.

Ani mai târziu, atunci când Napoleon se afla pe patul de moarte, un prieten apropiat i-a cerutdezvăluie ceea ce a experimentat în camera regelui din marea piramidă. Napoleon era pe cale să dezvăluie totul, dar apoi s-a răzgândit. El a dat doar din cap și a spus: Nu, ce rost ar avea? Nu m-ai crede niciodată.” Orice a experimentat Napoleon în interiorul marii piramide rămâne un secret care l-a luat cu el în mormânt. Citiţi mai multe în acest articol pe care l-am scris prin 2014: Napoleon a avut o întâlnire misterioasă în „Camera regelui” din marea piramidă a lui Keops, despre care n-a vrut să vorbească toată viaţa! Ce secrete se ascund acolo?

Se spune că Napoleon era interesat de ocultism (de exemplu, era interesat de Suliţa Destinului). Există ipoteza potrivit căreia Napoleon a experimentat substanţa „occultum” (praf de mumie) în interiorul Marii Piramide din Egipt. Deşi nu există dovezi istorice care să ateste acest lucru, este cunoscut faptul că această substanţă era ingerată de iniţiaţii care intrau în Camera Regelui. La vremea respectivă, mumiile erau dezgropate şi consumate de cel puţin 400 de ani, pentru obţinerea substanţei occultum.

„Praful de mumie” era un remediu universal extrem de popular încă de la începutul secolului al XIII-lea. Shakespeare a scris despre el, iar Francis Bacon l-a recomandat „împotriva cheagurilor de sânge”. Majoritatea medicilor îl prescriau ca remediu atotputernic împotriva celor mai variate boli. Dar, unii spun că occultum permitea deschiderea canalelor energetice ale corpului, astfel încât vindecarea să se poată produce.


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO