Tunelurile secrete ale incaşilor din America de Sud, în care se află ascunse comori fabuloase


Ce ziceţi dacă v-aş spune că există un sistem fantastic de tuneluri, care se află sub continentul Americii de Sud? Deși pare incredibil, există o mulțime de dovezi care arată că există o rețea de tuneluri antice în toată America de Sud.

Putem afla numeroase legende care vorbesc despre ele, ele apărând aproape imediat după cuceririle spaniole de la sfârşitul secolului al XV-lea şi începutul secolului al XVI-lea, atunci când spaniolii au descoperit că incașii au ascuns o mare parte din bogăţiile lor de aur, fie sub capitala incaşă de la Cuzco, fie într-un oraș secret cunoscut sub numele de Paititi, folosindu-se un sistem de tuneluri.

Istoria cuceririi Imperiului Incaş de către spanioli este una dintre cele mai bizare și incredibile povești din istorie. Faptul că Francisco Pizarro, cu doar 183 de bărbați, a putut cuceri un imperiu atât de strălucitor, este o ispravă care nu a fost niciodată egalată în istorie!

Pizarro a făcut prima sa expediție pe coasta Pacificului în 1527, atras de zvonurile despre aur și alte comori. Un grec din compania sa a plecat singur de pe navă într-un sat incaș de pe coastă, fiind considerat ca „zeu” de către băştinaşi. Ei l-au adus la un templu, plin cu atât de mult aur, cum nu văzuse în viața lui. Întorcându-se la navă, i-a spus lui Pizarro despre bogăția fabuloasă pe care o văzuse. Mulțumit că zvonurile erau adevărate, Pizarro s-a întors în Panama și apoi în Spania pentru a pregăti o altă expediție.

A plecat din nou în 1531, a ajuns pe o plajă singuratică din Ecuador și a început să mărșăluiască spre interior. El pătrundea în noul imperiu incaș, care tocmai își revenise după un război civil. Oamenii din Peru, Bolivia și restul Imperiului Incaş nu erau toți incași adevărați, ci în mare parte indieni Quechua și Aymara. Incașii era elita conducătoare, de altă rasă, care se credeau descendenți din „Manco Capac”, un mesager-zeu cu părul roșu.

După ce au cucerit orașul Tumbes, aventurierii spanioli și-au continuat marșul spre sud. La Cajamarca, ei au fost primiți de regalitatea incaşă cu mare fast și daruri. Conducătorul incașilor, Atahualpa, a fost impresionat de europenii cu pielea albă, crezând că se va îndeplini o profeție dspre întoarcerea lui Viracocha, legendarul profet cu barbă dintr-o țară îndepărtată care a vizitat popoarele sud-americane cu multe sute de ani înainte. Prin urmare, Atahualpa credea că spaniolii erau ei înșiși incași, Fiii Soarelui, adică zei.

Conchistadorii spanioli au rămas o vreme în Cajamarca, în timp ce incașii le-a oferit o mulţime de daruri. Până la urmă, spaniolii i-au atacat cu toată forța pe incaşi, pe mii dintre ei masacrându-i. Conducătorilor incaşilor, Atahualpa, a fost răpit, iar pentru a-şi recăpăta libertatea, Atahualpa s-a oferit să dea spaniolilor mult aur în schimbul eliberării sale.

A durat ceva timp pentru ca aurul să ajungă la Cajamarca, deoarece trebuia să fie adus din Quito, Cuzco și din alte orașe aflate la sute de kilometri distanță. Pizarro a aflat că în aceste orașe se găseau bogății fabuloase.

Incașii nu au folosit aurul, argintul și pietrele prețioase pentru baterea de monedă, așa cum au făcut europenii și alte culturi. În schimb, ei au utilizat aceste metale preţioase pentru o folosire pe scară largă, ca obiecte religioase, mobilier și chiar ustensile. Multe clădiri chiar aveau pereți interiori căptușiți cu aur.

Răscumpărarea plătită a fost estimată la 600-650 de tone de aur, echivalentul a câtorva miliarde de dolari în zilele noastre! Însă, chiar dacă răscumpărarea a fost plătită, Atahualpa nu a fost eliberat. În plus, el a şi fost condamnat la moarte.

Între timp, trei emisari spanioli s-au întors din Cuzco, capitala incașilor, cu și mai multe comori, jefuite din Templul Soarelui. Au adus o imensă încărcătură de vase de aur și de argint. Un al doilea transport nu a mai ajuns la spanioli, fiind ascuns de incaşi. Se crede că această comoară a fost ascunsă într-un sistem de tuneluri care trece prin Anzi.

O poveste fantastică despre comorile incaşilor ne povesteşte despre „Grădina Soarelui”. Sarmiento, un istoric spaniol (1532-1589), a scris că această grădină subterană se afla lângă Templul Soarelui.

„Exista o grădină în care bucățelele de pământ erau formate din aur fin. Acestea erau semănate cu porumb, tulpinile, frunzele și fructele erau toate de aur. Mai existau şi 20 de oi cu miei. Păstorii care păzeau oile aveau curele și doage din aur. Erau un număr mare de borcane de vase de aur și argint”.

La scurt timp după cucerirea Peru-lui, Cieza de Leon, a scris: „Dacă tot aurul care este îngropat în Peru ar fi colectat, ar fi imposibil să-l inventariem, atât de mare este cantitatea. Tezaurul este atât de ascuns încât nici noi nu cunoaștem unde se află!” Ceea ce Cieza de Leon nu a precizat a fost faptul că existau câțiva indieni care știau și păzeau îndeaproape secretul aurului incaş.

După ce a văzut comorile din prima răscumpărare a lui Atahualpa, Pizarro ceruse să i se arate sursa acestei bogății fabuloase. El auzise că incașii posedau o mină sau un depozit secret și inepuizabil, care se afla într-un vast tunel subteran care circula la mai mulți kilometri sub pământ. Aici s-ar fi păstrat bogățiile țării.

Există o legendă care spune că regina lui Atahualpa a consultat o „Oglinda neagră” la Templul Soarelui, un fel de oglindă magică similară cu cea din povestea Alba-ca-Zăpada. În oglinda magică, ea a văzut soarta soțului ei, care trebuia să moară, indiferent dacă se plătea sau nu răscumpărarea. Și-a dat seama că soțul ei și imperiul incaş erau condamnați la pieire, și de aceea, nu trebuia să dezvăluie secretul tunelurilor cuceritorilor spanioli. De aceea, regina incaşilor a ordonat ca intrarea în „Marele tunel” să fie închisă, sub coordonarea preoților și magilor. Intrarea deghizată a fost ascunsă sub iarbă verde și tufișuri, astfel încât nici cel mai mic semn al vreunei fisuri să nu fie perceptibil ochiului uman.

Conchistadorii, aventurierii, vânătorii de comori și istoricii s-au întrebat și au urmărit această legendă. Ce comoară incredibilă au sigilat incașii în aceste tuneluri? Și în ceea ce privește tunelurile în sine, când și cum au fost realizate și unde merg ele?

Cercetători precum Harold Wilkins cred că tunelurile se află în Anzii centrali din jurul lui Cuzco, pe sute de km spre nord și sud, prin munți, până în Chile și Ecuador.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO