EXCLUSIV! Enigma Insulei Paştelui: statuile giganţilor de pe insulă reprezintă vechii locuitori ai continentului Lemuriei, ce s-a prăbuşit în Oceanul Pacific?


Foarte interesant articolul pe care l-am găsit on-line în Biblioteca Naţională Australiană şi care a apărut în anul 1930. În articol se încearcă descifrarea enigmelor statuilor uriaşilor de pe izolata Insulă a Paştelui din mijlocul Oceanului Pacific.

Iată câteva idei principiale pe care le-am spicuit din articol:

* Există dovezi că Insula Paştelui din Pacific a făcut parte din vechiul continent al Lemuriei. În acele vremuri îndepărtate, Insula Paştelui făcea parte dintr-un lanţ muntos extrem de înalt.

* Cele mai multe din statuile de pe insulă au circa 10 metri înălțime și, conform tradițiilor orientale ale școlilor de filosofie, oamenii în acele vremuri aveau cel puţin 9 metri înălţime. „Atunci, trăiau giganţi”, ne spune şi Biblia.

* Dl R. J. Casey, jurnalist, care a a vizitat Insula Pastelui, a spus că la baza celor mai multe dintre statui se află oase umane, ceea ce dă naștere unor speculații că aceste oase ar fi rămășițele oamenilor pe care statuile le reprezintă.

* Profesorul Rad Cliff Brown, de la Universitatea din Sydney, afirmă că Insula Paștelui este un loc de înmormântare
a unei rase umane care a trăit odată în Pacific, iar statuile neterminate arată că a avut loc un cataclism brusc, care
a scufundat arhipelagul înconjurător.

* Australia a făcut parte şi ea din vechiul continent al Lemuriei, care a fost distrus în perioada Terţiară, iar statuile din Insula Paștelui sunt cele mai cunoscute relicve ale acelei epoci arhaice. Au existat, desigur, şi alte scufundări continentale, ca urmare a unor cataclisme mari, ultima având loc în urmă cu circa 10.000 de ani, când Atlantida s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic.

* La fel cum Insulele Azore din Oceanul Atlantic reprezintă ultimele rămăşiţe ale vechiului continent al Atlantidei, aşa şi insula Paştelui este un vârf de munte al străvechiului continent al Lemuriei, iar imaginile statuilor colosale reprezintă „fotografii” ale celor care au trăit odată în mijlocul Pacificului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock