Cercetătorii confirmă existenţa celui de-al 8-lea continent pierdut al planetei noastre: Zeelandia. Este acesta străvechiul continent Mu, leagănul civilizaţiei umane, care s-a scufundat acum 12.000 de ani?

  •  
  •  
  •  
  •  

Odată ce oamenii de știință explorează oceanele în zilele noastre, multe descoperiri uitate de lumea antică au fost făcute. De exemplu, foarte recent geologii au anunțat că au descoperit un nou continent, o masă de terenuri scufundate în sud-vestul Oceanului Pacific, care au fost numite „Zeelandia”. Echipa de experți au folosit date prin satelit și mostre de roci pentru a ajunge la concluzia că Pământul are cel de-al 8-lea continent.

Dar descoperirea este rezultatul a zeci de ani de muncă, existând de mai mult timp ideea că un continent masiv se află ascuns sub ocean. Cercetătorii au scris în revista „Societăţii Geologice a SUA”: „Aceasta nu este o descoperire bruscă, ci o realizare graduală”.

Studiul afirmă că Noua Zeelandă și Noua Caledonie nu sunt pur și simplu lanțuri insulare, ci fac parte dintr-o zonă de 3.000.000 kmp, care este separată de Australia. Ei numesc continentul drept „cel mai tânăr, mai subţire şi mai scufundat continent de pe planetă”.

Bruce Luyendyk, geofizician la Universitatea din California, a fost primul care a venit cu numele de „Zeelandia” în 1995.

Există însă voci care cred că acest continent scufundat ar putea fi rămăşiţele unui tărâm mitic scufundat, cum ar fi continentul Mu. Despre aceasta se vorbeşte într-o carte din 1931, Continentul Pierdut Mu, scrisă de colonelul James Churchward, care spunea că Mu s-ar fi întins undeva în Oceanul Pacific. Potrivit lui Churchward, Mu era Grădina Edenului, o civilizaţie avansată din punct de vedere tehnic, ce număra numai puţin de 64 de milioane de locuitori. În urmă cu aproximativ 12.000 de ani, Mu a fost distrus de un cutremur şi s-a scufundat în adâncurile Pacificului. Se pare că Atlantida, o colonie a lui Mu, a fost distrusă în acelaşi fel o mie de ani mai târziu. Toate marile civilizaţii antice ale lumii, de la babilonieni şi perşi la mayaşi şi egipteni, au fost rămăşiţe ale coloniilor Mu.

Sursa: dailystar.co.uk


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner