Misteriosul limbaj al Văii Indusului a fost descifrat! Acum 13.000 de ani în India existau două vechi civilizaţii! Istoricii iar s-au înşelat… aşadar istoria trebuie să fie rescrisă!


limbaj valea IndusuluiOamenii de ştiinţă au depus eforturi mari o perioadă îndelungată pentru a descifra inscripţiile din Valea Indusului, şi acum se pare că au făcut progrese remarcabile. Ei au mai subliniat, de asemenea, faptul că autorul și cercetătorul în domeniul istoriei alternative, Graham Hancock, a avut dreptate când a spus că multe din cărțile noastre de istorie ar trebui să fie rescrise!

Limbajul din Valea Indusului este unul dintre cele mai vechi din lume. El a fost vorbit în urmă cu cel puțin 4.000 ani în nord-vestul Indiei și partea de est a Pakistanului, iar de 130 de ani cercetătorii, deşi au făcut cel puțin 100 de încercări eșuate în a-l decoda, el a rămas încă nedescifrat. Unii au sugerat chiar că acesta nu ar reprezenta chiar un limbaj.

Conform unei ştiri apărute pe India Today, istoricii Mahesh Keshavam, Gangadhar Yadav și Akbar Patel au anunțat că au reuşit să descifreze limbajul din valea Indusului. Sarcina lor a fost ușor de realizat, întrucât au descoperit echivalentul indian al unei „Pietre Rosetta”; pentru cei care nu ştiu, „Piatra Rosetta”, un vechi decret faraonic din Egipt, descoperit în secolul al 18-lea, a ajutat la descifrarea hieroglifelor egiptene.

Echivalentul indian al „Pietrei Rosetta”, numită „Piatra Naga” de cei 3 cercetători care au descoperit-o, are un mesaj de la un rege care a trăit cu mii de ani în urmă, mesaj tradus în trei limbaje diferite. Unul dintre acesta este vechiul limbaj Brahmi, care, după cum știm cu toții, a fost deja descifrat.

Limbajul Indus (care este un limbaj hieroglific) a fost folosit pe sigiliile mici, care au fost utilizate în domeniul comerţului, dar şi în citate inspiraţionale. Iată ce-a declarat cercetătorul Akbar Patel: „Ceea ce am descoperit e faptul că nu a existat un limbaj uniform pe Valea Indusului. Au existat mai multe, fiecare diferind între ele intr-un anumit grad, chiar dacă unele dintre simbolurile au fost similare. De fapt, unul dintre limbaje are o scriere de la dreapta la stânga!”

Dar, aceste descoperiri ridică multe întrebări cu privire la istoria cu care am fost învăţaţi. Ni s-a spus că oamenii din Valea Indusului au fost dravidieni, adică indieni indigeni. Ei au fost invadaţi de arieni (vorbitori de limbă sanscrită) și împinşi către sud. „Dacă citiţi mesajul de pe Piatra Naga, îndoielile vi se vor spulbera. Nu a fost nicio invazie ariană. Istoricii s-au mirat întotdeauna cu privire la această dihotomie ciudată din istoria antică indiană: civilizatia Văii Indusului, cea mai mare şi mai bogată civilizație urbană din timpurile sale, nu a lăsat nicio urmă în literatură şi cultură, şi aşa-numiţii invadatori arieni din Asia Centrală, care nu au construit orașe și care au fost, aparent, războinici barbari, au lăsat cea mai mare literatură din istoria lumii antice. Singura explicație logică este aceea că civilizaţia Văii Indusului și civilizaţia vedică (numită eronat ariană) au fost unul și același lucru”. Din păcate, cei mai mulţi dintre istorici au adoptat această teorie eronată a invaziei ariene.

Dar, mesajul de la „Piatra Naga” vorbeşte de la sine. Conducătorul local din acea vreme, Vasuki, spunea că vechea sărbătoare Naga de la Panchami trebuie să fie urmată, deoarece vine de la poporul său (pe care îl numeşte popor vedic), de la o tradiție veche de 10.000 de ani de la Sangam și Dwarka. Având în vedere faptul că piatra în sine are cel puțin 3.000 de ani vechime, acest lucru face „culturile-mamă” Sangam și Dwarka vechi de 13.000 de ani, adică de la sfârşitul ultimei ere glaciare. Sangam se referă la vechea civilizație antică Tamil, iar Dwarka la civilizaţia Gujarati.

Astfel, s-ar părea că scriitorul britanic Graham Hancock a avut dreptate. El a postulat faptul că au existat mai multe civilizatii antice răspândite în întreaga lume, înainte de sfârșitul ultimei ere glaciare, când nivelurile mării erau mult mai mici. Două dintre acestea civilizații s-au format în India – Tamil şi Gujarat. Aceste civilizații au fost distruse atunci când era glaciară s-a încheiat şi nivelul mării a crescut. Supraviețuitorii ei au scăpat în nord și au stabilit ceea ce numim „civilizația vedică”.

În mod evident, cărțile noastre de istorie trebuie să fie rescrise!


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock