Secretele Hiperboreeii – au descoperit deja cercetătorii o misterioasă civilizaţie arctică?


Polul Nord a fost întotdeauna acoperit cu gheață? Când au apărut primii oameni aici? Pentru a răspunde la aceste întrebări, cercetătorii au căutat de mulți ani urme ale celei mai vechi civilizații – Hiperboreea (Hyperborea), pe locul Arcticii moderne.

Hiperborea este un presupus continent antic care ar fi existat în urmă cu câteva mii de ani, pe locul Arcticii actuale și care ar fi fost locuit de o civilizație nordică. Numele de „Hiperboreea”, întâlnit pentru prima dată în surse antice, poate fi tradus din greaca veche prin „în spatele vântului de nord”. Oamenii de știință cred că, în trecut, insulele arctice erau înconjurate de pământ fertil și nu de câmpuri de gheață interminabile.

Potrivit lucrărilor cronicarilor antici, în Arctica domnea un climat favorabil și temperat, oceanul era lipsit de gheață, iar locuitorii unei țări necunoscute puteau zbura de la Polul Nord spre Sud. Cu toate acestea, aceeași soartă a afectat Hiperboreea ca faimoasa Atlantida – a fost acoperită de ape.

Existența continentului nordic este descrisă de multe legende grecești antice. Locația sa este indicată și de gravuri vechi care descriu această zonă terestră misterioasă chiar în nordul Pământului.

Pe această hartă din 1570, Hyperborea este prezentată ca un continent arctic și descrisă ca „Terra Septemtrionalis Incognita” (Țara de Nord necunoscută)

Cercetătorii încearcă de mult să găsească dovezi ale existenței continentului nordic și ale unei civilizații misterioase. Se crede că până și astronomul rus Mihail Lomonosov a participat la căutarea acestui continent din ordinul împărătesei Ecaterina a II-a. La începutul secolului al XX-lea, mai multe expediții rusești au dat peste urmele hiperboreenilor – plăci, monumente de piatră și sculpturi în stâncă.

Aceste descoperiri au confirmat presupunerile despre existența unei civilizații antice în Arctica. Mai recent, oamenii de știință din Novosibirsk au reușit să confirme existența nu doar a unui continent nordic, ci a două! Această concluzie a fost făcută pe baza studiului vechiului câmp geomagnetic al Pământului și a datelor colectate de-a lungul a 20 de ani de expediții în Arctica.

În 2015, la 29 de kilometri sud de Cercul polar, oamenii de știință au descoperit urmele unei civilizații misterioase din perioada medievală. În ciuda faptului că descoperirea a fost făcută în regiunea Siberiei, arheologii au stabilit că acest popor era legat de Persia. În permafrost, au fost găsite în gheaţa arctică corpuri mumificate și, prin urmare, perfect conservate până în prezent.

În total, la locul sitului medieval, cercetătorii au găsit 34 de morminte mici și 11 cadavre. Inițial, se credea că doar bărbații și copiii erau îngropați acolo, dar în august 2017, oamenii de știință au descoperit că printre mumii există și un corp care a aparținut odată unei femei. Oamenii de știință au poreclit-o „Prințesa polară”.

Cercetătorii încă mai caută să stabilească dacă chiar a existat odată o ţară misterioasă în nordul planetei noastre…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO