Un sit arheologic incredibil din Egipt – nimeni nu are voie să-l viziteze!


Ceea ce vedeţi în această fotografie este un complex arheologic care este numit şi „Piramida neterminată de la Zawyet El Aryan”, cunoscut şi sub numele de Piramida de la Baka sau Piramida lui Bikheris – un termen folosit de arheologi şi egiptologi pentru a descrie o mare zonă a unei piramide neterminate, localizată în Zawyet El Aryan, Egipt. Arheologii sunt în general de părere că ea aparține începutului sau mijlocului dinastiei a IV-a (2613–2494 î.Hr.), în timpul perioadei Vechiului Regat. Proprietarul piramidei nu este cunoscut cu certitudine și majoritatea egiptologilor cred că ar trebui să fie un rege cunoscut sub numele său elenizat, Bikheris (Baka).

Primele descrieri ale monumentului au fost făcute între 1842 și 1846 de către egiptologul german Karl Richard Lepsius. El a marcat piramida în lista sa drept „Piramida a XIII-a”. Axul piramidei a fost examinat mai atent în 1904–1905 de către arheologul italian Alessandro Barsanti. Gaston Maspero, pe atunci director general al Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt, a vizitat săpăturile lui Barsanti și a fost surprins de dimensiunea monumentală a construcției.

Nu se știe aproape nimic despre suprastructura piramidei, deoarece, într-adevăr, doar baza pătrată, din rocă naturală, a fost terminată. Măsoară 200 metri × 200 metri și prezintă urmele unui piedestal din jur, păstrat pentru acoperirea cu calcar. Dimensiunea exactă planificată și panta nu pot fi evaluate, deoarece nu au fost găsite blocuri de acoperire, iar soclurile piramidei au fost întotdeauna mai mari decât baza piramidei în sine. Astfel, nu se poate exclude faptul că dimensiunea planificată a piramidei ar fi putut fi considerabil mai mică.

Egiptologii și istoricii continuă să dezbată datarea piramidei din Baka. Ei indică mai multe inscripţii, care au fost găsite în cameră și în scara care coboară. Alessandro Barsanti a înregistrat cel puțin 67 de inscripții. Acestea înregistrează numele diferitelor echipe de muncitori, precum și numele complexului piramidal planificat: Seba-Ka, adică „Steaua lui Ka”.

Din 1964, piramida Baka se află într-o zonă cu restricții militare. În consecință, nu sunt permise săpături; toată zona este situată la 8 km S-V de Giza.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock