Sute de mii de lucrări preţioase din vremuri imemoriale au fost distruse şi incendiate de-a lungul timpului… Ce-au de ascuns conducătorii lumii?


De-a lungul timpului, a existat o activitate sistematică de distrugere de cărţi, inscripţii şi alte documente preţioase, cu scopul ca oamenii să nu ştie de adevărata istorie a acestei lumi. Se ştie deja de celebra Bibliotecă din Alexandria (Egipt), fondată în anul 300 î.Hr. şi care conţinea peste 500.000 de lucrări în care se regăseau informaţii despre toate aspectele din Antichitate. În anul 47 î.Hr., legiunile lui Cezar cuceresc orașul și, la ordinul acestuia, distrug jumătate din manuscrisele aflate în celebra bibliotecă. Restul au fost distruse de arabi la ordinul califului Omar (717-720 d.Hr.), după raționamentul „dacă toată inteligența lumii se află în Coran, atunci nu mai este nevoie de alte cărți”.

Însă, nu este singura distrugere a unor documente din care puteam afla istoria reală a omenirii. Au mai existat şi altele, din care amintesc:

* În anul 70 d.Hr., romanii cuceresc Ierusalimul și distrug cele 200.000 de volume ale bibliotecii templului din acest oraș.

* În anul 214 î.Hr. împăratul chinez Shih Huang-ti a distrus zeci de mii de lucrări de filozofie, știință, istorie și astronomie.

* Conducătorul incaş Pachacuti al IV-lea a dispus distrugerea arhivelor care conțineau toate cunoștințele lăsate amerindenilor de Viracochas.

* Episcopul Diego de Landa a distrus toate urmele scrierilor mayaşe.

Ce au de ascuns conducătorii lumii de s-au dedat la asemenea acte de vandalism cultural?


Lasă un comentariu