Secretele druizilor se găsesc în biblioteca dispărută de pe insula scoţiană Iona


În anul 563, misionarul St. Columba și discipolii săi au ajuns pe insula scoțiană Iona. Aici, el a fondat o mănăstire, care a devenit „capitala cunoașterii” în timpul Evului Mediu timpuriu. Împărați au fost îngropați acolo, iar oamenii au făcut pelerinaje pentru a beneficia de înțelepciunea călugărilor. Mănăstirea a avut parte de cele mai bune scrieri ale epocii – majoritatea dintre ele au dispărut.

Singurul manuscris supravietuitor cunoscut din biblioteca misterioasă de pe Insula Iona este „Cartea lui Kells”, care se păstrează la Trinity College din Dublin. Mulți cred că restul cărţilor au fost distruse de atacatorii vikingi, care au atacat insula în secolul al IX-lea, dar unii istorici cred că multe cărți ar fi putut supraviețui. Ei sugerează că este posibil ca marea majoritate a cărților să fi fost luate în Irlanda sau îngropate în apropierea mănăstirii, pentru a fi păstrate în siguranță.

Se spune că Sf. Columba nu a ales accidental această insulă, acesta fiind un loc care a atras magnetic pe căutătorii spirituali înainte de nașterea lui Hristos. Pentru ei, această insulă este un loc special, fiind considerat a fi depozitarul multor artefacte şi mistere antice. Iona s-a mai numit şi „Innis nam Druidneach”, adică insula Druizilor. Vechile legende ne povestesc de Sf. Columba şi discipolii săi luptându-se cu bătrânii druizi localnici, atunci când au ajuns pe insulă. Acolo, Sf. Columba ar fi găsit o bibliotecă druidă, care, dacă ar fi adevărată, ar fi extraordinară, deoarece druizii nu erau cunoscuți ca un popor care să-şi fi scris scris învățăturile.

În timp ce săpăturile arheologice de pe insulele din apropiere din anii 1950 s-au dovedit a fi inutile, există șansa ca toate aceste cărţi lipsă să existe în continuare prin apropiere. La urma urmei, Manuscrisele de la Marea Moartă au peste 1.500 de ani vechime, un cioban pur și simplu dând peste ele într-o peșteră.

Vă daţi seama ce mare descoperire ar fi dacă aceste cărţi vechi s-ar găsi într-o bună zi? Poate am afla şi noi nişte secrete care ne-au fost ascunse de-atâta timp…

Surse: scotsman.com (traducerea si adaptarea proprie)
Foto: prelucrare proprie
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock