Misterioasele măşti de piatră din Bolivia – aparţineau unor giganţi care aveau cel puţin 2,5 metri înălţime!


Imagine: Klaus Dona

Artefacte enigmatice găsite pe tot continentul sud-american atestă faptul că în urmă cu cel puţin 10.000 de ani, în zona Munţilor Anzi, trăiau oameni care aparţineau unor civilizaţii destul de avansate. Cine erau acești necunoscuți și de unde proveneau? Unii cred că ei erau urmaşii ultimilor atlanţi.

Conform legendelor incașe, orașul Tiahuanaco din Bolivia a fost construit de uriași, supraviețuitori ai Potopului. După ruinele existente şi astăzi, ar părea că oraşul a fost construit pentru nişte oameni care aveau o înălţime gigantică, cuprinsă între 3 și 4 metri.

Legendele incașilor menționează o invazie a uriașilor, care erau atât de înalţi, încât oamenii normali abia le ajungeau la genunchii lor. Robert Charroux în cartea sa „Lumi pierdute”, ne vorbeşte despre un mic muzeu situat în apropiere de Tiwanaku, cel mai important sit arheologic din Bolivia. Acolo există o serie de cranii umane, unele dintre ele fiind atât de mari încât e posibil să fi aparţinut unor giganţi care trebuie să fi avut înălțimea de cel puțin 3 metri.

De fapt, primele rapoarte despre giganții din America de Sud provin din scrierile unuia dintre primii cronicari din America de Sud, Cieza de Leon, care i-a cunoscut pe băștinași și le-a ascultat poveștile. „Nativii povestesc, din ceea ce au auzit prin strămoșii lor, că au venit de pe mare, în bărci mari, nişte oameni care erau atât de înalţi încât de la genunchi în jos erau la fel de mari ca oamenii obişnuiţi”.

Cercetătorul austriac Klaus Dona deţine una dintre cele mai mari colecții de date şi artefacte anormale și inexplicabile. Printre aceste artefacte, există patru măști de piatră misterioase, dezgropate în timpul săpăturilor de la Puma Punku, Bolivia. Măştile puteau fi purtate pe chipuri care erau foarte mari şi, păstrând proporţia dintre dimensiunea feţei şi cea a corpului, cei care le purtau aveau cel puţin 2,5 metri înălţime.

Inscrierile pe aceste măști sunt frumoase și foarte interesante, dar sunt foarte greu de descifrat. În loc de ochi, măștile au două pietre albastre și conțin simboluri care pot fi găsite în multe culturi de pe glob. Măștile sunt confecționate din piatră foarte dură, un proces foarte complicat.

Aceste măști incredibile ar putea oferi dovezi ale prezenței uriașilor în Bolivia sau au fost folosite pur și simplu în ritualuri?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO