Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Manipularea propagandistică americană împotriva regimului fascist a lui Hitler

  •  
  •  
  •  
  •  

nazismOffice for Strategic Studies – organizaţia americană care se ocupă de partea secretă a războiului în cel de-al Doilea Conflict Mondial – a pregătit un plan secret pentru lansarea unei campanii de propagandă neagră împotriva Germaniei naziste. Planul OSS era sugerat de un scriitor, Thoma Roscoe, care propunea utilizarea a trei tehnici principale în campaniile propagandei împotriva germanilor: folosirea fricii, exploatarea emotivităţii morbide a poporului german, răspândirea îndoielii şi disperării în rândul unei populaţii care suferă deja de nevroză şi divizarea lide­rilor nazişti. Roscoe era în favoarea unei abordări „clare, brutale, continue, care să se adreseze atât celui mai puţin şcolit ţăran cât şi copilului care abia începe să înţeleagă ceva”.

Raportul OSS îl descrie pe Roscoe astfel: „este autorul unor poveşti misterioase ce apar într-o serie de reviste de scandal. S-a născut în India în anul 1906. Ambii părinţi sunt cetăţeni americani, deşi mama acestuia s-a născut în India. A abandonat facultatea la sfârşitul anului doi pentru a scrie, aceasta fiind şi ocupaţia lui actuală. A călătorit foarte mult în ultimii 15 ani, locuind o perioadă de timp în Cuba, Haiti şi Algeria”.

Tehnici de inducere a groazei

Cele trei tehnici pe care Roscoe le propune sunt următoarele:

I. Răspândirea în Reich a unor fotografii ce prezintă militari germani mutilaţi în timpul luptelor, acestea având ataşate texte scurte care denunţa nazismul şi prezintă o serie de statistici cu privire la numărul de victime din rândul germanilor, întreaga campanie fiind atribuită unei „Societăţi Secrete a Răniţilor Germani”. Sunt ataşate câteva schiţe ce prezintă modul în care Roscoe crede că pot fi utilizate aceste fotografii.

II. Răspândirea unor rapoarte în Germania conform cărora a crescut numărul crimelor oribile comise în Reich, similare cu cele comise de celebrul „Vârcolac din Dusseldorf”, „Căpcăun din Hanovra” şi alţi criminali adevăraţi din istoria recentă a Germaniei, care mâncau trupurile victimelor, le vindeau ca şi carne, creând o stare generală de panică şi răspândind povesti legate de canibalism, vampirism şi licantropie.

III. Dezbinarea liderilor nazişti prin răspândirea unor zvonuri şi scrisori care i-ar determina pe aceştia să devină foarte suspicioşi. Legat de acest lucru, Roscoe propune asasinarea sau răpirea unor inamici importanţi.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu