Conspiraţia primul război mondial: a fost el declanşat de Morgan – Rothschild şi de alte societăţi secrete?


Imagine: prelucrare proprie

Primul război mondial este un eveniment tragic care a avut loc între 1914 şi 1918 şi care a făcut milioane de victime nevinovate, destrămând în acelaşi timp imperii vechi de secole întregi, ca Imperiul Austro-Ungar. Asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand în 1914 în Sarajevo a dus la declanşarea războiului – cel puţin aşa ne spune istoria oficială. Dar, la originea sa, s-ar putea să fie o conspiraţie teribilă, conform documentarului „Conspiraţia primului război mondial” de James Corbett.

Conform acestui documentar, originile primului război mondial ar sta în societatea secretă „Masa Rotundă” a miliardarului britanic Cecil Rhodes (1853-1902).

„Masa Rotundă” şi dorinţa britanicilor de a recâştiga SUA

Britanicii au căutat întotdeauna să reintegreze SUA în Imperiul Britanic, chiar și după Declarația Americană de Independență. În acest scop, omul de afaceri Cecil John Rhodes a înființat o societate secretă la Londra, în 1891, intitulată „Masa Rotundă”, care avea drept scop atingerea acestui obiectiv.

Finanțat de dinastia bancară Rothschild, Rhodes s-a angajat mai întâi în cucerirea britanică a Africii de Sud, după descoperirea minelor de diamant din acest stat. Rhodes a adunat suficiente bogății pentru a începe să-și pună planul în aplicare. Primul pas a fost acela de a-şi folosi bogăția sa imensă pentru a asigura influența în mass-media britanică și americană, precum și în politică.

Alegerea preşedintelui SUA Woodrow Wilson – impuls pentru implicarea americanilor în război

Deşi Rhodes murise între timp, „Masa Rotundă” a rămas o organizaţie puternică şi a putut influența numirea unor posturi diplomatice cheie atât în ​​Marea Britanie, cât și în SUA. Apogeul influenţei organizaţiei în politică a fost dat de alegerea lui Woodrow Wilson ca președinte al Statelor Unite (1913-1921). Odată cu alegerea lui Wilson, s-a pregătit etapa pentru atragerea Americii în conflictul care trebuia să urmeze.

În America, opinia publică s-a opus implicării SUA în primul război mondial, pe care americanii l-au privit ca pe un război al vechii Europe, de care se separaseră. Cu toate acestea, bancherii de pe Wall Street, precum J.P. Morgan, erau dornici să profite de acest război, pentru a-şi mări profiturile.

Scufundarea navei Lusitania – pretext pentru intrarea americanilor în primul război mondial

Scufundarea Lusitaniei, o navă cu cetățeni americani la bord de către un submarin german, în 1915, a fost „cheia” care a atras America în război. Este foarte probabil ca scufundarea Lusitaniei să fi fost planificată în secret de Rothschild și J.P. Morgan, căci acea navă civilă transporta în ascuns arme militare, ceea ce a justificat atacul germanilor asupra navei.

Dar, opinia publică americană îşi plângea cetăţenii omorâţi, aşa că publicul, până la urmă, a sprijinit decizia preşedintelui Wilson de a implica America în război.

După invazia germană a Franței, a fost lansată o propagandă puternică, poreclită „Babies on Bayonets”, pentru a exagera atrocitățile germane și pentru a schimba sentimentul public în Europa, și în special în America, în sprijinul războiului.