Aţi auzit vreodată de „Proiectul Prometheus”? Cum vor unii să transforme omul într-un „robot nemuritor”, fără conştiinţă…


Imagine: prelucrare proprie

Aţi văzut multe filme SF, ca de exemplu „Terminator” sau „Robocop”, în care oamenii „se unesc” roboţii, pentru a crea „androizii” (apropo, oare e întâmplător faptul că numele celui mai cunoscut sistem de operare de pe telefoanele mobile este „Android”?). Şi aţi crezut până acum că totul e doar imaginaţia unor scriitori / scenarişti de la Hollywood. Dar dacă aţi afla, şocaţi, că totul poate deveni realitate poate destul de curând?

Unirea dintre om şi maşină e un vis pe care unii îl au demult. Ca de exemplu, profesorul de fizică Gerald Feinberg, în cartea sa din 1969 intitulată „The Prometheus Project„, adică „Proiectul Prometheus”. Numele cărţii îmi aduce aminte de filmul SF „Prometheus” din 2012, care acreditează ideea că oamenii ar fi fost creaţi genetic de o rasă extraterestră (vedeţi articolul meu – „Prometheus”, noul film Illuminati ce promovează ideea că oamenii ar fi fost creaţi de zeii extratereştri).

Dar, Gerald Feinberg este unul din adepţii transumanismului, o doctrină satanistă prin care oamenii pot să devină „roboţi nemuritori”. Conform profesorului, omului viitorului va fi modificat în mod semnificativ de tehnologii, ceea ce va naşte aşa zisa „eră transumană”. Mai precis, se vor folosi tehnologii avansate prin care oamenii vor deveni super-oameni, nu cu mult departe de modelul „Superman”, prin implanturi şi chip-uri conectate în trupuri. Se va urmări, de asemenea, prelungirea cât mai mult a vieţii, eventual obţinerea nemuririi.

Pericolul acestei filozofii constă în faptul că ea urmăreşte transformarea omului dintr-o fiinţă naturală într-una cât mai artificială, asemenea unui robot; omul va fi un fel de „Robocop” sau „Frankenstein”, o „fiinţă” poate chiar lipsită de conştiinţă… Oare asta ne dorim?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO