ONU e disperat: drone dotate cu Inteligenţă Artificială vânează oameni, din proprie iniţiativă!


Un studiu şocant de la începutul anului 2021, realizat de oamenii de știință de la Centrul pentru Oameni și Mașini, din cadrul Institutului Max Planck, arăta că niciun software nu poate găsi un mod infailibil de a împiedica Inteligenţa Artificială să acționeze distrugător pentru oameni, dacă aceasta dorește (citiţi mai multe AICI: Un nou studiu ştiinţific produce fiori: “Inteligenţa Artificială” ar putea prelua oricând controlul asupra omenirii, şi nimic nu ar putea-o împiedica).

Apoi, în mai multe articole publicate pe acest site, arătam cât de periculoasă poate fi Inteligenţa Artificială pentru oameni: Asistentul virtual Alexa de la Amazon a sugerat unei femei să se sinucidă! De ce Inteligenţa Artificială devine din ce în ce mai periculoasă pentru oameni? sau Inteligenţa Artificială devine din ce în ce mai periculoasă şi mai vicleană! A învăţat cum să înşele oamenii cu nişte hărţi…

Acum însă, o nouă ştire publicată pe 28 mai 2021 pe cotidianul Daily Star, sugerează în mod clar că Inteligenţa Artificială a început ea deja să devină “rebelă”, conştientă de sine şi să se lupte cu oamenii. Astfel, conform unui raport al ONU, referitor la războiul civil din Libia, drone dotate cu Inteligenţă Artificială au început să vâneze oameni, fără să li se comande aşa ceva! Parcă pare un scenariu desprins din seria de filme SF „Terminator”, însă se pare că asta e realitatea!

Drona respectivă, un quadcopter Kargu-2 produs de compania de tehnologie militară turcă STM, a fost desfășurat în martie 2020 în timpul unui conflict între forțele guvernamentale libiene și o fracțiune militară separatistă, condusă de Khalifa Haftar, comandantul armatei naționale libiene. Kargu-2 este echipat cu o încărcătură explozivă, iar drona poate fi direcționată către o țintă într-un atac kamikaze, detonându-se la impact.

Într-un raport al grupului de experți al Consiliului de Securitate al ONU privind Libia, publicat în martie 2021, şi care a fost obținut de revista „New Scientist”, se detaliază modul în care militarii lui Haftar au fost urmăriţi de aceste drone Kargu-2, deşi se ei se retrăgeau, acţionând astfel în mod autonom, extrem de eficient, fără să necseite vreun controlor uman. Acest lucru sugerează că dronele cu Inteligenţă Artificială au atacat ființe umane din proprie inițiativă. Încă nu există nicio evidență a numărului de victime provocate de mașinile de război dotate cu Inteligenţă Artificială.

Zak Kallenborn, expert la Consorțiul Național pentru Studiul Terorismului și Răspunsurile la Terorism din Maryland (SUA), spune că ar putea fi prima dată când dronele inteligente au atacat în mod autonom oamenii. Acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare serioasă, având în vedere că sistemele de Inteligenţă Artificială nu pot interpreta întotdeauna corect datele vizuale.

Se ridică uşor, uşor, Inteligenţa Artificială malefică SkyNet din seria de filme „Terminator”?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock