Semnificaţii ascunse în filmul SF „Matrix Reloaded” – „Arhitectul” şi Creaţia biblică


Există o scenă foarte interesantă în filmul SF „Matrix Reloaded” (2003). Această scenă este cea cu Arhitectul. Vă rugăm să rețineți că în unele filme mesajele sunt ascunse și trebuie descifrate. Definiția „Arhitectului” în dicționarul Oxford al limbii engleze: 1) O persoană care proiectează clădiri și, în multe cazuri, supraveghează și construcția acestora; (2) O persoană care este responsabilă pentru inventarea sau realizarea unei anumite idei sau proiect.

* Scenă: Neo se întâlnește față în față cu Arhitectul într-o cameră mare ovală, cu pereții acoperiți cu multe monitoare.
* La ce te poţi gândi?: Monitoarele sunt folosite pentru a urmări oamenii. El privește acțiunile tuturor, fiind ca un fel de zeu?

* Scenă: Prima imagine de pe fiecare monitor este Universul.
* La ce te poţi gândi?: Este Arhitectul un fel de „arhitect” al Universului? Sau se referă imaginea la realitatea noastră a Universului? Și, prin urmare, el este un zeu al Universului într-o realitate falsă? Matricea universului nostru fals?

* Scenă: Arhitectul spune continuu „Noi”.
* La ce te poţi gândi?: Cine suntem „Noi”? Fiind designer, i s-a ordonat de către cineva să proiecteze Universul și a lucrat la asta cu constructorii lui. Este Arhitectul ca unul dintre fiii lui Dumnezeu?

* Scenă: Arhitectul spune că primul Matrix a eșuat pentru că era prea perfect.
* La ce te poţi gândi?: Dacă ceva este prea perfect, de ce ar eșua? Dacă nu a fost perfect pentru cei cărora nu a fost destinat? Oare primii oameni au fost făcuți perfect după creație, și-au folosit liberul arbitru și au refuzat imediat să fie sclavi?

* Scenă: Arhitectul spune că aceasta va fi a șasea oară când Sionul va fi distrus.
* La ce te poţi gândi?: Este Sionul Pământul? A fost omenirea deja creată și distrusă de cinci ori? A fost distrusă pentru că oamenii au început să se trezească și să se răzvrătească împotriva controlului impus asupra lor? Similar cu relatarea sumeriană a creației?

* Scenă: La un moment dat, monitoarele arată reacțiile celor cinci predecesori ai lui Neo.
* La ce te poţi gândi?: Au fost create aparițiile noastre individuale în cele cinci creații anterioare? Și experiențele noastre de vieţi anterioare provin din cele cinci dăţi când am fost creați inițial?

* Scenă: Arhitectul îi spune lui Neo că ar fi nevoie de 16 femei și 7 bărbați pentru a recrea Sionul.
* La ce te poţi gândi?: În Geneza Bibliei, Adam și Eva au fost creați pentru a umple Pământul.


Lasă un comentariu