„Bomba bombelor” la Vatican: va demisiona papa Francisc în august 2022? Ce se ascunde în spatele ei?


Conform prestigioasei agenţii de presă Associated Press, papa Francisc ar putea anunţa retragerea sa din şef al Bisericii Catolice, în august 2022, mergând astfel şi el pe urmele predecesorului său, Benedict al XVI-lea, care a demisionat în 2013, la vârsta de 85 de ani, din cauza unor probleme de sănătate. Associated Press speculează că papa Francisc s-ar putea retrage şi el tot din cauza unor probleme de sănătate.

Până în prezent, în toată istoria Bisericii Catolice, au existat extrem de puţine renunţări benevole la funcţia de papă – şi ele au fost doar 4: Grigore al VI-lea (a renunţat după 1 an în 1046), Celestin al V-lea (după 161 de zile, în 1294), Grigore al XII-lea (după 8 ani, în 1415) şi Benedict al XVI-lea (în 2013, după aproape 8 ani). Dar două renunţări succesive, una după cealaltă, la funcţia de papă ar fi fără precedent în istoria Bisericii Catolice. Foarte interesant e faptul că papa Francisc și-a exprimat dorința de a vizita orașul italian LAquila, în luna august 2022, cu ocazia unei serbări dedicate lui Celestin al V-lea, ultimul suveran pontif care a demisionat înaintea lui Benedict XVI.

Şi de aici au început să apară speculaţiile: de ce ar demisiona papa Francisc? Să fie de vină doar problemele de sănătate sau e vorba şi de altceva? Papa Francisc s-a remarcat în toată această perioadă ca un aprig susţinător al globalizării şi al Marii Resetări Mondiale. Să fie acesta un semnal că resetarea globală nu va mai avea loc?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock