„Cartea lui Veles”, un artefact misterios care ne spune o istorie veche de aproape 3.000 de ani! Cartea a fost interzisă în Rusia!


cartea lui VelesCartea lui Veles este atât de controversată, încât a fost interzisă în Rusia. Acest document conține dovezi care demonstrează evoluția și migrarea slavilor. Oamenii de știință care au studiat cartea sunt nedumeriţi, iar valabilitatea acesteia a fost pusă în discuție de mai multe ori. Cu toate acestea, până în prezent încă nu s-a reuşit a se aduce lumină cu privire la controversa din jurul acestei cărți misterioase.

Cum a fost descoperită?

Cartea lui Veles a fost descoperită la începutul secolului 20, în Ucraina, de colonelul rus Isenbeck, într-un vechi castel, devastat. După Revoluția Rusă, Isenbeck a emigrat din Rusia și, după ani de rătăcire, s-a stabilit la Bruxelles. Tot timpul, Isenbeck a purtat-o cu el. El a depozitat-o într-o cutie de carton, până într-o zi, când Iuri Miroliubov, emigrant și om de știință rus, a descoperit-o și a luat-o de la Isenbeck. Miroliubov a fost prima persoana care a început să studieze cartea, lucrând la decodarea textului mai mult de 15 ani.

Ce conţine cartea misterioasă?

Carte conține 42 de plăci de lemn din mesteacăn, cu dimensiunile 38 x 22 x 0,5 cm. Suprafața plăcilor a fost finisată înainte de scrijelirea literelor și, după aceea, a fost pictată cu un material negru, care s-a diluat de-a lungul timpului. Pe unele plăci, în afară de litere, au fost sculptate capete de taur, sori, diferite animale, astfel încât Miroliubov a concluzionatsimbolurile reprezintă luni. Literele nu au fost de aceeași dimensiune și formă, ceea ce arată posibilitatea ca ele să fi fost realizate de oameni diferiţi și, eventual, în momente diferite.

cartea lui Veles 2

După descifrarea celor 42 de plăci din lemn din carte s-a dovedit că aceasta cuprinde istoria slavilor din secolul al 7-lea î.Hr. până secolul al 9-lea d.Hr. De asemenea, după o cercetare amănunțită, Miroliubov a ajuns la concluzia că plăcile au fost scrise într-un alfabet slav foarte vechi, numit mai târziu protoslavic. Dar nu există alte inscripţii, scrise cu asemenea litere, care sunt extrem de similare cu alfabetul chirilic.

Cartea lui Veles descrie cum triburile pre-slave au trăit în „Țara celor 7 râuri, dincolo de mare”. Rămâne un subiect de speculații unde se afla această regiune, dar este posibil să fi fost vorba de Semirechye, în sud-estul Kazahstanului. Este apoi descrisă migrarea slavilor prin Siria, până când aceştia din urmă au ajuns în cele din urmă în Munții Carpați, unde au fost înrobiţi de regele „Nabsur”. Ei s-au stabilit în Munții Carpați în secolul 5 î.Hr. Mai multe secole par să treacă fără prea mare agitație. Secolul 4 d.Hr. este descris în detaliu. În acest timp slavii au luptat o serie de războaie cu goții, hunii, grecii şi romanii.

Cartea lui Veles rămâne un artefact controversat

Deşi practic nu există niciun motiv pentru care cartea aceasta nu ar fi trebuit să fie interzisă, totuși ea este banată în Rusia. Iar principalul motiv ar fi acela că această carte ar fi considerată a fi un fals, deoarece limba textului este un amestec de diferite limbi moderne slave, cu forme eronate și inventate și o gramatică neregulată. Mai mult decât atât, diferite ediții moderne ale cărții au versiuni diferite ale textului. Mai mulţi cercetători cred că toată cartea este o colaborare dintre editorii unui ziar și Iuri Miroliubov, care mai târziu a pretins că a găsit cartea. Alții cred că toată cartea a fost falsificată la începutul secolului al 19-lea de către colecţionarul și falsificatorul rus Alexander Sulakadzev.

Desi cartea e interzisă în Rusia, țările vecine au avut puncte de vedere diferite cu privire la autencitatea sa. În 1999, cartea a fost inclusă în programa şcolară din Ucraina, ca o veritabilă operă literară și istorică.

Adevărul este că nu știm nici acum dacă această Carte a lui Veles este autentică sau nu, rămânând una dintre numeroasele mistere antice inexplicabile ce ne înconjoară.

Sursa: meettheslavs.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO