Arheologii ruşi au descoperit un artefact ciudat ce seamănă cu o carcasă de smartphone / iPhone şi care are 2.100 de ani vechime


Foto: captura YouTube

Cunoscut sub numele de „Atlantida Rusă”, necropola Ala-Tey este un sit arheologic unic, plin de minuni arheologice. Iar acum, acest sit scoate la iveală încă un artefact misterios, dar extrem de interesant. Este vorba de un accesoriu antic elegant, care arată și se potrivește într-o mână, ca un iPhone sau un alt smartphone modern, fiind descoperit recent de arheologi.

Mulţi oameni se pot, probabil, întreba: „Ce este acest obiect ciudat”? Întrucât, pentru a fi sinceri, nu poate fi vorba de un „smartphone antic”, deşi la prima vedere la asta ne duce gândul. Acest artefact interesant a fost descoperit în mormântul unei femei. Măsurând în jur de 18 cm pe 9 cm și realizat din piatră de culoare gri-închis, această piesă istorică este împodobită cu pietre semiprețioase colorate și monede wuzhu chinezești ca şi decorațiuni. Chiar arată ca un smartphone cu o carcasă sclipitoare pe el!

În glumă, când a fost descoperit pentru prima dată artefactul, oamenii de știință l-au numit „un iPhone”, dar era, de fapt, o cataramă pusă pe o centură, care nu a supraviețuit timpului, rămânând doar carcasa. Monedele care au fost îngropate cu această comoară i-au ajutat pe oamenii de știință să estimeze o dată pentru acest artefact – acum aproximativ 2.100 de ani, deci chiar înaintea lui Iisus Hristos!

Această descoperire recentă a „iPhone-ului antic” este doar una dintre numeroasele artefacte deosebite și interesante pe care le-au găsit arheologii în necropola Ala-Tey din Rusia, care se învecinează cu Mongolia. Situl arheologic a mai fost poreclit şi „Atlantida Rusă”, întrucât se află în partea de jos a Mării Sayan, un mare rezervor de apă creat pentru cea mai mari centrală electrică din Rusia, barajul Sayano-Shushenskaya.

Deşi locul este acoperit cu apă, timp de câteva săptămâni, în lunile mai și iunie în fiecare an, toată apa se scurge. Acest lucru le oferă oamenilor de știință acces și, prin urmare, oportunitatea de a descoperi și studia comorile îngropate acolo, care datează din epoca bronzului până la timpurile lui Gengis Han.

Foto: captura YouTube
Foto: captura YouTube
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO