Pe 11 septembrie 2001, aproape 3.000 de oameni au murit la New York, în cel mai sângeros atentat terorist din istoria modernă. Evenimentele de atunci au fost cunoscute sub numele de „9/11”. La 8:45 dimineața, un avion deturnat Boeing 767 s-a prăbușit în turnul de nord al World Trade Center din New York. Aeronava s-a lovit în etajul 80 al clădirii înalte de 110 etaje. 18 minute mai târziu, un al doilea Boeing 767 s-a lovit la etajul 60 al turnului de sud.
La mai puțin de două ore de la prima lovitură, la 9:59 dimineața, turnul de sud s-a prăbușit în 10 secunde, iar 29 minute mai târziu, turnul de nord s-a prăbușit şi el la sol. Dacă primele două prăbuşiri ar putea fi explicate, nu şi cel de-al treilea eveniment asemănător. Prăbuşirea celui de-al treilea turn, cunoscut sub numele de Tower Seven (WTC7), a constituit subiectul multor teorii ale conspirației, deoarece acest zgârie-nori a căzut la sol fără să fie lovit de vreun avion. El era situat la 110 de metri de World Trade Center, prăbușindu-se la șapte ore după turnurile gemene.
În urma unui studiu extins de 4 ani, efectuat la Universitatea din Alaska, folosindu-se patru modele de computer extrem de complexe, dr. Leroy Hulsey, dr. Zhili Quan și profesorul Feng Xiao au constatat că nu „incendiul a cauzat prăbușirea”, aşa cum susţineau până acum teoriile oficiale. În raportul lor, cercetătorii spun: „Concluzia principală a studiului nostru este că nu incendiul a provocat prăbușirea WTC 7, contrar concluziilor Institutului Național de Standarde și Tehnologie și a firmelor private de inginerie care au studiat fenomenul. Concluzia secundară a studiului nostru este că prăbușirea WTC 7 a fost una globală, care a implicat colapsarea aproape simultană a fiecărui stâlp de susţinere din clădire.”
„Colapsarea aproape simultană a fiecărui stâlp de susţinere din clădire”!? Wow… asta sună mai degrabă a explozie controlată.
Robert Korol, profesor de inginerie civilă, susține că distrugerea turnului a fost cauzată de o „demolare controlată”. Dl Korol spune: „Pur și simplu nu am putut înțelege cum s-au prăbușit acele clădiri. Nu are niciun sens. Nici înainte, nici după 11 septembrie, niciun incendiu nu a putut provoca prăbușirea totală a unei clădiri din oțel și niciun alt eveniment natural nu a făcut-o, cu excepția cutremurului din 1985 din Mexico City, care a prăbuşit o clădire de birouri de 21 de etaje. Singurul fenomen capabil să prăbușească astfel de clădiri poartă numele de „demolare controlată”, prin care explozibili sau alte dispozitive sunt folosite pentru a da jos o structură în mod intenționat.”
De asemenea, profesorul principal susține că incendiile nu ar fi fost suficient de puternice pentru a arde structurile de oțel. În 2008, Institutul Național de Standarde și Tehnologie a concluzionat oficial că incendiile reprezintă explicaţia oficială pentru prăbuşirile celor 3 clădiri din New York.
Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): express.co.uk