Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

„Cartea de rugăciuni a lui Rothschild”, unul dintre cele mai scumpe manuscrise din istorie! Cei din familia Rothschild erau obsedaţi de craniile de oameni?


Pe 31 ianuarie 2014, Daily Mail a publicat un articol intitulat: „O mică carte de rugăciuni din secolul al XVI-lea, confiscată de nazişti de la dinastia bancară Rothschild, a fost vândută cu 13,6 milioane de dolari la o licitaţie extrem de aprinsă”. Ştirea mi-a atras atenţia doar pentru că am văzut numele de Rothschild în ea. Încerc să fac un mic rezumat al ştirii:

Această carte de rugăciuni, veche de 500 de ani, a fost vândută la licitaţie cu mai mult de 8 milioane de lire sterline, devenind cea mai valoroasă carte de genul ei din lume. Având o înălţime de 25 de centimetri şi o lăţime de 15 centimetri, manuscrisul a fost foarte disputat la casa de licitaţii Chritie’s din New York. Intitulat „Cartea de rugăciuni a lui Rothschild”, manuscrisul a fost creat în Olanda în jurul anului 1505 şi conţine mai multe desene ornamentale cu scene din Biblie.

Cartea de 67 de pagini, deţinută odată de dinastia bancară Rothschild, dar furată de nazişti, a fost cumpărată de un colecţionar european printr-o licitaţie prin telefon. Christie’s a denumit acest manuscris drept „creaţia cea mai prestigioasă şi mai exclusivistă”. Cunoscută drept „Cartea orelor”, manuscrisul prezintă mai multe scene din Biblie, cu o colecţie de texte, rugăciuni şi psalmi, fiind munca mai multori maeştri ilustratori din Ghent sau Bruges. Dar cartea a fost confiscată de la baronul Louis Nathaniel von Rothschild, după ce naziştii au anexat Austria în 1938. Colecţiile de artă ale lui Rothschild au ajuns în colecţia de artă personală a lui Hitler.

P.S. Bun… M-am uitat şi eu la câteva poze din această „cărtiţă de rugăciuni”. Priviţi imaginea de mai jos: vi se pare a fi o „carte de rugăciuni”? Eu văd acolo nişte cranii ciudate de om…

 


Lasă un comentariu