Între India şi Sri Lanka se află misteriosul „pod al lui Adam”, de 30 de kilometri şi cu o vechime de… 1,7 milioane de ani! De cine a fost el construit? De specia primitivă umană „Homo Habilis”? Să fim serioşi…


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Sri Lanka este o insulă situată în sudul Indiei. Ştiaţi că în trecut cele două state (India şi Sri Lanka) erau legate între ele cu un pod în lungime de 30 de kilometri? El putea fi folosit până în jurul anului 1480, atunci când a fost distrus de un ciclon. Podul, denumit „podul lui Adam” sau „Ram Setu”, este făcut dintr-o înlănţuire de bancuri de calcar, iar curbura sa unică şi felul în care a fost realizat arată că este o construcţie artificială, realizată de mâna omului.

Această informație este crucială pentru că o legendă misterioasă, numită Ramayana, ne spune că podul a fost construit sub supravegherea domnului Rama, care se presupune a fi încarnarea supremă a lui Dumnezeu pe Pământ, în mitologia indiană. Podul începe ca un lanț de bancuri din vârful Dhanushkodi al insulei indiene Pamban şi se termină la Mannar, în Sri Lanka.

Nivelul apei dintre India și Sri Lanka are o adâncime cuprinsă între 1 şi 10 metri; din cauza apelor de mică adâncime, podul reprezintă o problemă în navigaţia maritimă, navele mari neputând trece prin apele de mică adâncime ale canalului Pamban.

Descoperirea acestui pod (în anul 2002) nu este importantă doar pentru arheologi, dar oferă, de asemenea, o oportunitate pentru ca lumea să afle o istorisire veche a mitologiei indiene.

Dar, informaţia şoc vine acum: se pare că podul ar avea o vechime incredibilă de 1,7 milioane de ani! Aflăm acest lucru de pe un articol din 2007 publicat pe site-ul Hindustantimes.com. Astfel, antropologia oficială este contrazisă, căci ea ne spune că prima apariţie primitivă a omului a avut loc acum 2,3 milioane de ani, prin specia Homo Habilis, care ar fi ştiut să folosească instrumentele de piatră. Numai că Homo Habilis nu avea o inteligenţă mult mai mare decât cea a unei maimuţe şi aceasta ar fi dominat Pământul circa 1 milion de ani, când a apărut „Homo erectus”. Aşadar, podul în vechime de 1,7 milioane de ani nu ar fi putut fi realizat în nici într-un caz cu inteligenţa lui Homo Habilis


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock