Într-o mină din statul american Missouri a fost descoperit un fabulos oraş îngropat, cu statui de bronz şi schelete de giganţi! Apoi, descoperirea a fost dată uitării…


În continuare am să vă prezint o ştire senzaţională în adevăratul sens al cuvântului, în ea fiind vorba despre un oraş îngropat şi o mulţime de giganţi găsiţi în partea vestică a Statelor Unite. Povestirea se găseşte în paginile binecunoscutului cotidian „New York Times” de pe 9 aprilie 1885. Articolul respectiv se numeşte „Oraşul îngropat din Missouri: o descoperire ciudată într-o mină de cărbune din apropiere de Moberly”. În acele vremuri, Moberly, cu o populaţie de 6.000 de locuitori, era cel mai mare oraş din regiunea Randolph.

Articolul respectiv pretinde că minerii, în timp ce se coborau în mină, au dat peste un tunel care ascundea un „minunat oraş îngropat”. Astfel, puteau fi observate „arcuri de lavă” întinse pe acoperişul tunelului, „străzi pavate închise de pereţi de piatră”, care ar fi fost modelate destul de bine. Locul a fost ulterior inspectat de oficialităţile oraşului, care au descoperit nişte statui ciudate ce păreau realizate din bronz mat.

Exploratorii au mai descoperit o fântână de piatră, în care încă se putea vedea cum curgea o apă perfect pură. Dar, cel mai interesant lucru era ceea ce se afla lângă fântână. Citez din ştirea de pe „New York Times”:

„Lângă fântână se găseau fragmentele unui schelet al unei fiinţe umane. Oasele măsurate ale piciorului erau de următoarele dimensiuni: femurul avea 1,5 metri, tibia 1,2 metri; aceasta înseamnă că, atunci când era vie, fiinţa era de 3 ori mai mare decât un om obişnuit şi avea o extraordinară putere musculară.”

Craniul scheletului era zdrobit, iar în jurul său erau o mulţime de instrumente de bronz, ciocane de granit şi instrumente de tăiat metalice. Acestea nu erau atât de bine finisate, ca cele obţinute de civilizaţia noastră contemporană, dar totuşi ele arătau semnele unei civilizaţii destul de avansate.

Exploratorii au petrecut 12 ore în oraşul îngropat şi au ieşit la suprafaţă doar după ce uleiul din lămpile lor s-a terminat. Articolul se încheie astfel: „Minunile acestei descoperiri n-au ajuns la capăt. O cercetare ulterioară extinsă va fi făcută într-o zi sau două.”

Totuşi, nu există înregistrări că ar fi fost făcute cercetări suplimentare. Dr. Tom Spencer, profesor în cadrul Departamentului de Istorie, Umanităţi, Filosofie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Stat Missouri Northwest spune că „New York Times”, după ce-a publicat ştirea, a încercat s-o facă uitată. Şi asta pentru că el crede că acest gen de povestiri se bazează mai mult pe zvonuri decât pe reportaje făcute la faţa locului.

Există oare vreo urmă de adevăr în fabulosul oraş îngropat de lângă Moberly?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock