În sfârşit, au descoperit arheologii templul pierdut al lui Hercule?


Arheologii din Spania au găsit rămășițele a ceea ce pare a fi templul pierdut al lui Hercule, eroul mitologic greco-roman. Folosind informațiile obținute prin date documentare și arheologice, cercetătorii de la Universitatea din Sevilla au efectuat o serie de cercetări în zona cuprinsă între Chiclana de Frontera și San Fernando din Andaluzia, Spania.

Informațiile obținute în urma acestor cercetări au relevat un mediu diferit de ceea ce se credea anterior că ar fi existat în zonă. Informațiile recent descoperite despre zonă se potrivesc cu informațiile despre templul lui Hercule, oferite de scriitorii antici ai vremii. Pentru a-și confirma suspiciunile, arheologii vor investiga zona și datele pe care le dețin despre aceasta în încercarea de a reconstitui istoria și de a determina cronologia, tipologia și utilizările fiecăreia dintre structurile pe care le-au descoperit.

Hercule este o figură eroică a mitologiei grecești, care a fost apoi adaptată pentru a se potrivi cu mitologia romană. Ca fiu al lui Zeus (sau Jupiter), Hercule a fost un semizeu care a avut diverse aventuri. Este considerat zeul puterii și al eroilor. Templul lui Hercule era bine cunoscut pentru a fi fost un popular loc de pelerinaj cu peste 2.000 de ani în urmă, fiind vizitat chiar de Iulius Cezar, însă locația sa fost pierdută, iar arheologii îl caută de zeci de ani.

„Noi, cercetătorii, suntem foarte reticenți în a transforma arheologia într-un spectacol, dar în acest caz, ne confruntăm cu niște descoperiri spectaculoase”, a declarat Francisco Jose García, directorul Departamentului de Preistorie și Arheologie al Universității din Sevilla.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): jpost.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO