Statuetele antice misterioase dintr-un muzeu din Ecuador – sunt reprezentaţi astronauţi veniţi din alte sisteme solare sau galaxii?


Foto: am-sur.com + prelucrare proprie

În colecția Muzeului Național din Quito (Ecuador), secția Arheologie, se află o serie de statuete „El astronauta“ („Astronautul”), ale căror trăsături faciale nu pot fi atribuite niciunei rase actuale. Nu numai raportul dintre cap și corp, forma și dimensiunile craniului sau trăsăturile faciale sunt de-a dreptul insolite, dar cu atât mai ciudat este portul unei căști de protecție foarte clar reprezentată care nu are de-a face cu nicio realitate vestimentară prezentă sau tradițională. A pune asemenea artefacte numai pe seama imaginației este de-a dreptul greșit.

În afara trăsăturilor enumerate mai sus vom remarca forma și structura căștii de protecție, care aduce foarte mult cu casca scafandrilor independenți. Un artefact ciudat care se află la baza urechii și care a dat naștere probabil obiceiului de a practica găuri în urechi la incași cât și la mayași completează tabloul atât de bizar al acestor figurine.

Foto: am-sur.com + prelucrare proprie

La întrebarea dacă aceste statuete reprezintă astronauți veniți din alt sistem solar sau altă galaxie sau dacă ele reprezintă pur și simplu rodul imaginației artistului popular nu vom putea răspunde în mod direct. Vom aminti numai faptul că imaginația este un proces psihic în care produsul final este constituit din forme reverberate ale elementelor materiale existente. Este vorba deci aici, ca și în celelalte cazuri similare, despre memoria colectivă a speciei umane care a înregistrat aceste elemente și pe care le-a redat sub forma unor artefacte materiale într-un anumit punct al existenței sale, proces psihologic ce poate fi pus fie pe seama unor fenomene psihice haotice, fie pe seama apariției unor elemente materiale foarte asemănătoare acestor reprezentări psihice.


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO