Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un plan diabolic: cum Rusia a fost acaparată de mafioţii din întreaga lume, după căderea comunismului


Foto: prelucrare proprie

Imediat după 1989, odată cu prăbuşirea bruscă a blocului comunist din Europa de Est, a venit şi rândul Uniunii Sovietice să cadă, asemenea unui castel de nisip. Între 1990 şi 1991, o fostă mare putere mondială, URSS, egală cu SUA, este martora propriei dezmembrări. În această perioadă, odată cu disoluţia puterii de stat şi a comuniştilor, puterea este preluată pe ascuns de grupări de mafioţi, de criminalitate organizată, multe fiind formate din ofiţeri ai serviciilor secrete, printre care temutul KGB.

Mafioţi din Rusia, cu sprijinul altor mafioţi din străinătate, au pus la cale un plan de cumpărare „pe nimic” a bogăţiilor imense ale fostului URSS, din care s-a desprins Rusia de azi. De exemplu, pe 23 ianuarie 1991, un „om de afaceri” britanic (de fapt un mafiot) pe nume Paul Pearson a fost reținut pe aeroportul moscovit Seremetievo. În servieta lui exista un contract validat de guvernul Federației Ruse, care propunea schimbul ilegal de 140 de miliarde de ruble pentru 7,8 miliarde de dolari.

Cele două aspecte remarcabile ale acestei afaceri erau: 140 de miliarde de ruble însemna mai mult decât tot numerarul care circula fizic la momentul respectiv în Rusia și la rata oficială de schimb de atunci, suma nu însemna 7,8, ci 224 miliarde de dolari. Ghenadi Filșin, viceprim-ministru al Federației Ruse, aranjase să obțină rublele din bugetul de stat. Elțîn personal autoriza asemenea schimburi pe piața neagră, întrucât constituiau unicul mod practic de a atrage capital străin în țara sa falimentară.

După șase luni, altă tranzacție cu valoarea de piață de 140 de miliarde de ruble a adus 4,5 miliarde de ruble, demonstrând cât de rapid se devalorizase moneda. Întregul aparat guvernamental rus a fost cuprins de panică, în vreme ce lichiditățile părăseau Moscova cu o viteză astronomică.

La momentul respectiv, nimeni n-a putut înțelege motivul pentru care cartelurile columbiene, Mafia și frățiile criminale din toată lumea se grăbeau să cumpere cu bani-gheață (este drept, la o fracțiune din valoarea oficială, ajungând uneori la numai opt cenți pentru un dolar) cantități vaste din ceea ce practic nu erau decât simple hârtii colorate (ruble ruseşti). Aceștia erau însă criminali realiști cu minți de afaceri ascuțite, șlefuite de decenii de lăcomie și putere, și care nu erau cunoscuți pentru risipirea bogățiilor proprii.

Pe de o parte, existau criminali pregătiți să-și spele veniturile murdare provenite din droguri, iar pe de altă parte, oportuniști care se așteptau să câștige profituri uriașe la repatrierea rublei. Folosind moneda devalorizată, ei au cumpărat bunuri la prețul cel mai mic sub formă de „investiții interioare” si au finanțat societăți mixte oneroase, care s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie.

A devenit clar că sumele masive de ruble exportate nu erau doar simple hârtii colorate. Aproape lipsite de valoare pe piața internațională, ele au fost repatriate prin intermediul unora dintre cele 260 de bănci controlate de Mafie care au apărut în țară… Fără să mai piardă timpul, Mafia bogată acum în ruble a început să preia bogățiile naturale abundente ale Rusiei: platină, pietre prețioase, petrol, cherestea, materii prime strategice, metale neferoase precum cobalt, cupru, titan, ba până și tractoare cu șenile și alte echipamente de valoare; toate au fost scoase în secret la mezat.