Jocul video Diablo III aduce moartea, la propriu… Fugiţi de asemenea jocuri şi nu mai deveniţi dependenţi de ele!

126

Serios vorbesc…unele jocuri video pot fi mortale şi la propriu şi la figurat. Citesc o ştire dramatică de pe site-ul The Australian:

Un adolescent taiwanez a murit într-un Internet cafe după ce a jucat Diablo 3, un popular joc video online, pentru mai mult de 40 de ore consecutiv. Băiatul de 18 ani, Chaung, a închiriat o cameră privată într-un Internet cafe din Tainan în jurul prânzului, pe 13 iulie 2012, şi a jucat Diablo 3 timp de aproape 2 zile, fără chiar să mănânce. În dimineaţa zilei de 15 iulie, un supraveghetor a intrat în cameră şi l-a văzut pe băiat întins pe masă. Supraveghetorul l-a sculat pe băiat, acesta s-a trezit, a făcut doi paşi şi apoi s-a prăbuşit. Adolescentul a fost declarat mort mai târziu, după ce a ajuns la un spital local.

În februarie anul acesta, un bărbat a murit în New Taipei, în faţa calculatorului, după ce s-a jucat timp de 23 de ore.

P.S. Eu am mai spus-o şi altă dată. N-am mai jucat demult vreun joc video (cred că am vreo 15 ani). Jocurile video creează o dependenţă incredibilă (la fel ca drogurile şi alcoolul) şi, din punctul meu de vedere, ar cam trebui interzise. Sunt o imensă pierdere de timp, creează copii handicapaţi (adolescenţii care se joacă, nu mai au timp de învăţat şi alte lucruri serioase), şi, în plus, precum vedeţi, aduce şi moartea… Dar scopul marilor companii dezvoltatoare de jocuri este acela de a obţine bani din această dependenţă şi, în plus, eu văd şi o conspiraţie masonică menită a manipula oamenii, a trăi într-o lume virtuală şi a ignora realităţile pregnante din lumea aceasta. Dar, despre acest subiect, poate că voi face un articol separat.