Misterul Triunghiului Bermudelor şi cele 6 teorii fascinante: de la teoria „busolei nebune” până la cea a vortexului către o altă lume


Se întinde din Insulele Bermude până în Puerto Rico şi Florida și se presupune că a înghițit peste 1.000 de nave și avioane începând din secolul al XVII-lea şi până în prezent. El este cel mai bine cunoscut sub numele de Triunghiul Bermudelor, nume care aduce a mister. Dar, care este adevărul din spatele acestor ape blestemate, și de ce atât de mulți oameni par să intre acolo şi să nu mai iasă niciodată?

Cum a fost „descoperit” Triunghiul Bermudelor?

Primul care a observat că în această zonă se întâmplă ceva ciudat a fost reporterul E.V.W. Jones, care a publicat un articol în 1950, detaliind toate navele și avioanele care au dispărut de pe coasta Floridei. De exemplu, el a scris despre Sandra, un feribot de 120 de metri, care transporta marinari, şi care a dispărut în drum spre Venezuela. El a menționat, de asemenea, cei 32 de pasageri care s-au suit într-un avion din San Juan, Puerto Rico, îndreptându-se către Miami, dar care nu au mai ajuns niciodată la destinație.

În ceea ce privește termenul actual de „Triunghiul Bermudelor”, acesta a fost dat pentru prima dată în 1964, când scriitorul Vincent Gaddis a publicat o poveste numită „Mortalul Triunghi al Bermudelor” în revista „Argosy”. Totuși, această zonă nu a captat prea mult atenţia publicului până în 1974, când Charles Berlitz a publicat o carte intitulată „Triunghiul Bermudelor”. El a devenit un bestseller, iar Berlitz a avut câteva idei neobișnuite despre acest triunghi, susținând că el a fost cumva legat de orașul pierdut al Atlantidei.

Dispariția navei USS Cyclops

În martie 1918, USS Cyclops transporta în jur de 10.000 de tone de minereu de mangan din Brazilia către Baltimore. În drum, nava s-a oprit în Barbados şi, după părăsirea acestei insulei din Caraibe pe 4 martie 1918, nava nu a mai fost văzută niciodată. În ciuda unei căutări ample, nu a găsit nici măcar o singură bucată de metal sau niciunul dintre cei 309 de persoane aflate la bord.

Au fost emise mai multe ipoteze: o revoltă a echipajului de la bord, o furtună puternică sau a fost înghiţită de misteriosul Triunghi al Bermudelor. Nu se ştie ce s-a întâmplat acolo; după cum a spus președintele Woodrow Wilson, „Doar Dumnezeu și marea știu ce s-a întâmplat cu acel vas”.

Misterul dispariţiei celor 5 avioane

Pe 5 decembrie 1945, cinci avioane Grumman TBM Avengers au părăsit Fort Lauderdale pentru un exercițiu de trei ore. Conduse de lt. Charles Taylor, aceste bombardiere se îndreptau spre Atlantic, pentru un exercițiu militar. La început, totul mergea fără probleme, până când avioanele au trecut peste Insula Grand Bahamas. Dintr-o dată, Taylor a fost dezorientat, din cauza aparatelor de navigaţie, dar apoi cele 5 avioane au dispărut pentru totdeauna. Epavele avioanelor şi nici piloţii nu au mai fost găsiţi niciodată.

TEORII

Dar, care ar fi cauzele pentru aceste dispariţii misterioase? Cercetătorii de pe tot globul au încercat mult timp să rezolve misterul Triunghiului Bermudelor. Iată doar câteva din aceste teorii:

Teoria gazului metan. Potrivit unor oameni de știință, este posibil să existe gaz metan solidificat sub Triunghiul Bermudelor. Datorită presiunii oceanului, depozitele de metan s-au transformat într-o substanță asemănătoare gheții, cunoscută sub numele de hidrați de gaze. Dacă acestea încep să se descompună, pot crea bule de gaz care se ridică la suprafață. Tot acest gaz face ca oceanul să se încălzească și navele să se scufunde în ape. Aerul devine suprasaturat cu metan, creând o atmosferă extrem de turbulentă, afectând şi avioanele.

Teoria valurilor uriaşe. Unii oameni de știință s-au întrebat dacă nu cumva Curentul Golfului, care se găseşte în Oceanul Atlantic, nu ar putea crea „valuri neasteptate de mari”, care se afecteze navele sau avioanele care s-ar afla în zona Triunghiului Bermudelor.

Teoria busolei nebune. Se pare că de fiecare dată când cineva încearcă să navigheze peste acest triunghi misterios de ape, instrumentele de navigaţie o iau razna, busolele părând să ignore legile fizicii. Unii cred că Triunghiul Bermudelor este unul dintre puținele locuri din lume în care busola indică nordul adevărat spre deosebire de nordul magnetic. La rândul său, această anomalie îi face pe navigatori confuzi.

Tornade invizibile. Ed Snedeker spune că regiunea este plină de „tornade invizibile”, care pot atrage totul care se află în calea lor.

Atlantida submarină. Alții susțin că sub apele Triunghiului, veți găsi orașul pierdut al Atlantidei. Și în acel oraș, există cristale puternice folosite odată de către vechii atlanţi. Din nefericire, cristalele au distrus orașul, iar acum ele afectează navele și avioanele noastre.

O altă dimensiune. Alte teorii sugerează că Triunghiul Bermudelor acționează ca o ușă către o altă dimensiune. Unii spun că zona se deschide „direct în iad”, iar, potrivit lui Ivan T. Sanderson, Triunghiul Bermudelor este unul din cele 12 locuri din lume în care există vortexuri ce acționează ca portaluri către alte lumi.

Oricare ar fi adevărul, Triunghiul Bermudelor poate că rămâne unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planeta noastră…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock