Orgoni Crystal

 

Un secret al plantelor a fost descoperit: nu le place să fie atinse de oameni!

129

blankCercetătorii de la Universitatea La Trobe spun că iubitorii de plante ar trebui să-și țină mâinile departe de pe plantele lor. O nouă cercetare a concluzionat că plantele sunt extrem de sensibile la atingere și că atingerea continuă a plantelor poate inhiba creșterea lor într-o măsură semnificativă.

Directorul Institutului de Agricultură și Alimentație La Trobe, profesorul Jim Whelan, care a condus cercetarea, a explicat că chiar și cea mai ușoară atingere a unei plante poate declanșa un răspuns genetic major al plantei care poate inhiba creșterea ei, dacă acest lucru se repetă. “Cea mai ușoară atingere a unui om, a unui animal, a unei insecte sau chiar a unei alte plante declanșează un răspuns genetic în plante”, a spus profesorul Whelan.

Profesorul Whelan explică faptul că schimbările din plante după atingere pot fi extraordinar de dramatice. “În termen de 30 de minute de la atingere, 10% din genomul plantei este modificat”, a spus el. “Aceasta implică o cheltuială enormă de energie care este luată de la creșterea plantelor. Dacă atingerea se repetă, atunci creșterea plantelor este redusă la 30%”.

Dr. Yan Wang, care a lucrat și la studiu, subliniază că această cercetare a deschis o serie de întrebări despre viața plantelor. “Ştim că atunci când o insectă aterizează pe o plantă, genele se activează, planta pregătindu-se pentru a se proteja”, a spus el. “Cu toate acestea, insectele pot şi benefice; cum fac plantele să distingă între prieten și dușman?”

Cercetătorii intenţionează să continue explorarea sensibilităţii plantelor la atingere, în încercarea de a maximiza productivitatea în practicile horticole şi agricole. Următoarea lor cercetare va examina ce posibile consecințe sunt asociate plantelor care sunt atinse. De exemplu, ar putea plantele rezistente la atingere să fie mai susceptibile la boli, deoarece un mecanism de apărare crucial a fost eliminat?

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)