Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Să spunem adio învierii dinozaurilor! Cercetătorii au descoperit că ADN-ul se distruge după 6,8 milioane de ani

  •  
  •  
  •  
  •  

blankÎntr-un articol din august 2012 (https://www.lovendal.ro/wp52/rusii-au-inviat-niste-plante-care-au-inflorit-dupa-32-000-de-ani-pot-fi-inviati-si-dinozaurii/) mă întrebam dacă nu cumva ar fi posibilă clonarea dinozaurilor, extrăgând ADN-ul din fosilele de dinozauri descoperite. Jurnaliştii de la RTV erau chiar mai entuziasmaşi: ei considerau că Jurrasic Park ar putea deveni realitate, din moment ce un miliardar australian excentric (Clive Palmer) vrea să investească milioane de dolari în învierea dinozaurilor. Ei bine, azi am descoperit că aşa ceva nu e posibil. Dintr-un articol din Nature aflăm că ADN-ul are un timp de înjumătăţire de 521 de ani, şi astfel, materialul genetic nu poate fi recuperat de la dinozauri.

Studiul ştiinţific a avut loc în Noua Zeelandă. Paleogeneticienii, conduşi de Morten Allentoft, de la Universitatea din Copenhaga (Danemarca) şi Michael Bunce, de la Universitatea Murdoch din Perth (Australia), au examinat 158 de oase, conţinânnd ADN, care aparţineau unor specii gigantice de păsări dispărute, denumite moa. Oasele aveau între 600 şi 8.000 de ani vechime, fiind recuperate dintr-o zonă cu condiţii de păstrare aproape identice (la o temperatură de 13 grade).

Prin compararea vechimii specimenelor şi a gradului de degradare a ADN-ului, cercetătorii au calculat că ADN-ul are un timp de înjumătăţire de 521 de ani. Aceasta înseamnă că, după 521 de ani, jumătate din legăturile dintre nucleotide s-au rupt; peste alţi 521 de ani, jumătate din legăturile rămase au dispărut şi tot aşa. Echipa de cercetători mai crede că, chiar şi la o temperatură ideală de păstrare de -5 grade, fiecare legătură va fi distrusă după maxim 6,8 milioane de ani. ADN-ul ar înceta să mai poată fi citit chiar mai devreme, poate după 1,5 milioane de ani, pentru că legăturile rămase ar fi prea scurte pentru a putea oferi informaţii semnificative.

Cum cercetătorii cred că dinozaurii au dispărut acum 65 de milioane de ani, atunci nu există nicio şansă ca să poată fi înviat vreun dinozaur…


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu