Ruşii “au înviat” nişte plante care au înflorit după 32.000 de ani! Pot fi “înviaţi” şi dinozaurii?

208

Natura este un minunat salon de frumuseţe, şi acest lucru reiese după ce am citit acest articol pe site-ul American Live Wire.com. Potrivit lui Discover Magazine, oamenii de ştiinţă rusi au anunţat că au descoperit o serie de plante, pe care le-au readus la viaţă după 32.000 de ani, şi asta după ce au îngropat seminţele, iar acestea au înflorit. Descoperirea a fost făcută în nord-vestul Siberiei, unde echipa de oameni de ştiinţă ruşi, conduşi de Svetlana Yashina, au descoperit semințele florilor ce au fost plantate.

Datorită permafrostului (solul îngheţat tot timpul anului, care se află la o adâncime de 20 – 150 de metri şi care se găseşte în regiunea polară), plantele veche de 32 de milenii s-au prezervat destul de bine, ceea ce a permis ca ele să crească în condiţiile de laborator. În câteva săptămâni, numai puţin de 36 de plante din perioada preistorică au reuşit să înflorească.

P.S. Eu îmi pun întrebarea: Dacă oamenii de ştiinţă au reuşit să reînvie plante după 32.000 de ani, n-ar reuşi oare ei să cloneze şi să reînvie dinozaurii de acum 65 de milioane de ani? Oare în viitor, vom avea parte de un Jurassic Park?