După ce la începutul anului zone din Africa şi Asia au fost invadate de lăcuste, a venit acum vremea Americii de Sud să fie „cotropită” de aceste insecte…


Dacă la începutul anului (mai precis în luna februarie 2020), lăcustele au invadat estul Africii şi zone din Asia (Pakistan) – vedeţi şi articolul Dezastru pentru jumătate de miliard de oameni: roiuri masive de lăcuste devastează recoltele şi hrana din Estul Africii şi Pakistan! – acum se pare că a venit vremea Americii de Sud şi Centrale pentru a fi „cotropită” de aceste insecte distrugătoare.

Lăcustele au sosit în Paraguay în luna mai 2020. Acum ele se află în Argentina, dar condiţiile meteorologice le pot duce foarte uşor în Brazilia. Şi, conform altor videoclipuri, se pare că aceste lăcuste au ajuns în ţări, ca de exemplu Columbia.

Roiurile de lăcuste adulte pot zbura până la 150 de kilometri pe zi (având vânt favorabil), iar o femelă poate depune până la 300 de ouă în timpul vieții sale. Un roi foarte mic de lăcuste poate consuma într-o zi aceeași cantitate de mâncare pe care o consumă 35.000 de oameni. Un roi mare de lăcuste poate atinge o suprafaţă de 2.400 de kilometri pătrați, iar într-un singur kilometru pătrat aflându-se între 40 şi 80 de milioane de adulți de lăcuste flămânde, care pot traversa continentele și mările în căutarea hranei.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock