O raritate în Arabia Saudită: au fost găsite primele fosile de dinozauri! Ştiinţa încă mai crede că dinozaurii au existat acum peste 65 de milioane de ani, deşi dovezile arată că ei trăiau şi în urmă cu mii de ani!


dinozauri oameniFoxnews.com ne anunţă că în Arabia Saudită au fost găsite primele fosile de dinozauri:

Oamenii de ştiinţă din Arabia Saudită au identificat primele fosile de dinozauri de pe teritoriul acestei ţări. Descoperirea este o raritate nu doar pentru Arabia Saudită, ci şi pentru întreaga Peninsulă Arabică, unde au fost descoperite doar câteva fragmente de oase. Ca şi alte oase de dinozauri găsite în regiune, specimenele din Arabia Saudită constituiau doar fragmente şi au fost excavate în partea de nord-est a ţării, de-a lungul coastei Mării Roşii.

Oasele au fost identificate ca fiind mai multe vertebre dintr-o coadă asemănătoare unui brontozaur (sauropod), precum şi dinţii unui dinozaur carnivor, cel mai probabil un teropod. Oamenii de ştiinţă au identificat că fosilele au 72 de milioane de ani vechime, plasându-le în Era Cretacicului târziu. Se crede că teropodul avea o înălţime de 6 metri, fiind oarecum înrudit cu Tyrannosaurus rex, în timp ce sauropodul era un titanosaur mâncător de plante, ce avea 20 de metri lungime.

„Fosilele de dinozauri sunt excepţionale în Peninsula Arabică”, a spus Benjamin Kear, autorul studiului. Acum 72 de ani, Arabia nu era încă separată de Africa, fiind învecinată la est cu Oceanul Tethys.

P.S. Eu rămân la părerea mea că dinozaurii n-au cum să fi trăit în urmă cu peste 65 de milioane de ani, ei fiind vechi de doar câteva mii de ani. Vă invit să recitiţi acest articol din 2010 intitulat: „Dinozaurii au trăit împreună cu oamenii, şi nu în urmă cu sute de milioane de ani„. Citez câteva argumente de acolo:

* În mozaicul Nilului de la Palestrina (vechi de cel puţin 2.000 de ani), apar desenaţi mai mulţi etiopieni negri aflaţi la vânătoare de animale de-a lungul fluviului Nil. La un moment dat, se poate observa clar cum o creatură, ce seamănă foarte mult cu un dinozaur, este vânată de către oameni.

* În râul Paluxi din Texas, s-au descoperit paşi de oameni care se suprapuneau cu paşii de dinozauri, ceea ce demonstrează, fără de tăgadă, că dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp.

* Un profesor-asistent de paleontologie, a reuşit izolarea cu succes a unor ţesuturi moi al unui femur aparţinând unui dinozaur (Tyrannosaurus rex) de 68 de milioane de ani. Ţesutul nu numai că a rămas intact, dar în interior s-au descoperit vase de sânge, precum şi alte celule. Teoriile curente spun că moleculele organice nu pot rezista mai mult de 100.000 de ani, ceea ce înseamnă că ace dinozaur nu putea avea o vechime mai mare de 100.000 de ani.

* Pietrele de la Ica (Peru), vechi de câteva mii de ani, prezintă reprezentări de diverse tipuri de dinozauri, ca Triceratops, Stegosaurus, Pterosaurs etc. Pietrele nu prezintă schelete de dinozauri, ci dinozauri în viaţă, care par să interacţioneze cu omul. Asta arată faptul că vechii peruani au văzut şi au trăit alături de dinozauri.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock