Armata americană vrea să-şi înlocuiască soldaţii cu roboţi! Sunt sigur că-n viitorul apropiat vom vedea din ce în ce mai mulţi „roboţi Terminator”…


robot TerminatorArmata SUA are în vedere înlocuirea a mii de soldați cu roboți, întrucât se confruntă cu reduceri mari de militari, scrie cotidianul The Telegraph. Un ofițer american a declarat că se are în vedere în scăderea cu un sfert a militarilor armatei și înlocuirea acestor trupe cu roboți și vehicule controlate de la distanță. Chiar şi aşa, armata americană va fi totuşi departe de armatele pline cu roboţi din trilogia „Terminator”.

Generalii studiază propunerile ca armata SUA să scadă de la 540.000 de militari la aproximativ 490.000 de soldați până la sfârșitul anului viitor. Unele rapoarte sugerează că armata SUA ar putea ajunge la 450.000 până la sfârșitul deceniului.

Astfel, roboţii ar putea prelua anumite sarcini în materie de manevrabilitate, în ceea ce privește viitorul forța, ca de exemplu trenurile cu vehicule robot. Cu toate acestea, nu există planuri imediate pentru roboți autonomi care să fie dotaţi cu puteri de foc letale. Câteva vehicule-robot de teren au fost deja testate în Afghanistan. Apariţia noilor tehnologii provoacă totuşi frici că, în viitor, s-ar putea să existe câmpuri de bătălie cu roboţi, care ar putea astfel ucide în mod necontrolat. Organizaţia non-guvernamentală „Human Rights Watch” a cerut deja în 2012 interzicerea roboţilor-ucigaşi, până nu e prea târziu.

P.S. Părerea mea e că aceşti „roboţi-ucigaşi” există deja în faze experimentale şi o să vedeţi că ei vor fi vizibili din ce în ce mai mult în viitorul apropiat. Ce, credeţi că producătorii filmului „Terminator” au avut doar imaginaţie?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock